Starletin bivši muž osumnjičen da je namestio Šarca za 6.000 evra: Ovako je "Pink panter" upao u zamku smrti

 
 
  • 4

Kačarević je za ovu "nameštaljku" dobio 6.000 evra, a inače je bivši suprug starlete Tamare Đurić.

Ubistvo Aleksandra Šarca, pripadnika grupe "Pink panter" i navodnog saradnika "škaljarskog" klana, jedno je od tri likvidacije za koje se sumnjiče OKG Vračarci na čijem čelu je Nikola Vušović, poznat po nadimku Džoni sa Vračara. 

Kako se navodi u Naredbi o sprovođenju i proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal 17. oktobra 2020. godine u podzemnoj garaži TC Ušće, Aleksandra Šarca je likvidirao Lazar Ilić tako što je u njega ispalio dva metka iz pištolja "Brownings patent". Upucao ga je u glavu, tačnije u potiljak i levi obraz.

Šarac je preminuo 26. 10. 2020. godine u bolnici.

U gore pomenutom dokumentu tužilaštva piše da je Vušović kao organizator izdao naloge Nedeljku Todoroviću da pronađe lokaciju za izvršenje ubistva, plan odlaska i dolaska na mesto ubistva svih pripadnika klana koji su učestvovali u organizaciji i izvršenju, kao i mesto gde bi se uništili dokazi ubistva. Potom, Strahinja Savović je imao zaduženje da doveze vozilom umešane u zločin i odveze ih odatle. Među njima je i Nikola Kačarević koji je, prema onome što se navodi u dokumentu, tipovao Šarca tako što je iskoristio prijateljstvo sa njim i navukao ga da dođe u garažu.

Kačarević je za ovu "nameštaljku" dobio 6.000 evra. On je inače bivši suprug starlete Tamare Đurić.

O likvidaciji Šarca, tokom suđenja klanu Belivuk u Specijalnom sudu, iskaz je dao Srđan Lalić, okrivljeni svedok, koji je takođe ispričao da je Šarca "tipovao" Kačarević.

velja-nevolja-klan-veljko-belivuk, srđan lalić Printskrin: TV Pink, Belivuk i Lalić

"Postavili smo kameru ispred kuće Aleksandra Šarca, znali smo da je dobio blindu od škaljarskog klana i pet kilograma kokaina. Bio je jako oprezan, nosio je pancir. U tom je učestvovao i njegov kum. Razmatralo se da se prvo on likvidira. Mislim da je Milanče na skaju bio Salvatore. Šarac je ubijen pošto ga je u tržni centar namamio Kačarević, a izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao 50.000 evra. To znam jer se Zvicer žalio da mu Vušović traži pare jer nema da isplati pucača“, otkrio je Lalić.

Ekipa Džonija sa Vračara se tereti za 3 ubistva i pet pokušaja

Pripadnici kriminalne grupe Džonija sa Vračara, OKG "Vračarci", osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, te za pokušaje ubistava Samira Tutića, Lazara Vukićevića, Miloša Nilovića Runja, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Navodi se da su radili su za "kavački" klan na čijem su čelu Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, kao i to da su sarađivali sa ekipom Veljka Belivuka.

Inače, saslušano je 16 osoba, a njima je pritvor određen zbog postojanja mogućnosti da svaki od osumnjičenih može uticati na svedoke i saučesnike.

Video: Filmska akcija specijalaca: Ovako je izgledalo hapšenje članova klana Džonija sa Vračara

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA