Sin poznatog muzičara deo Vračarske grupe: Drakula osumnjičen za pokušaj ubistva, hapšen i zbog Vukotića

 
 
 ≫ 
  • 0

Drakula je postavio skploziv ispod "poršea" Lazara Vukićevića, a ranije je hapšen zbog pokušaja ubacivanja cijanida u hranu Jovana Vukotića

Marko Drakula, sin Nebojše Drakule, frontmena pank benda "Direktori", koji se nalazi u pritvoru, označen je kao pipadnik "Vračarske grupe". On se već tereti za pokušaj ubistva Lazara Vukićevića 7. oktobra 2019. godine, kada je ispod Vukićevićevog "poršea" posmetnut eksploziv.

Kako navode iz Tužilaštva za organizovani kriminal Drakula je sa Nikolom Filipovićem po nalogu Vušovića i Cerovića 6. oktobra 2019. godine preuzeo "reno" žute boje, koji je prethodno kupljen od prodavca M. M., kom je zaprećeno telesnim povredama i ubistvom ukoliko otkrije da je vozilo kupljeno od njega.

Istog dana Drakula se sa Aleksandrom Miloševićem dovezao do parkinga garaže na Vračaru, gde su osmatrali mesto u kom je Vukićević živeo zbog planiranja ubistva. Kada su završili sa osmatranjem, zaustaviljeni su u okviru rutinske policijske kontrole i utvrđeno je da Drakula poseduje elektrojski uređaj bele boje koji je na sebi imao jedan pravougaoni gumeni prekidač i integrisani metalnu teleskopsku antenu na izvlačenje, bateriju od 9V nalik na eksplozivnu napravu, dok su u prtljažniku pronađena hirurška maska, gumene rukavice zelene boje zapakovane u kesu, farmerke, crni duks sa sivim natpisima i stare šarene patike. Pored ručne kočnice automobila pronađen je mobilni teledon u kom se nalazila sim kartica i baterija koja je tom prilikom izvađena iz uređaja.

Nikola Filipović i Marko Drakula su 7. oktobra 2019. godine oko 16.40 sati automobil dovezli u blizinu mesta izvršenja krivičnog dela i doneli minsko-eksplozivno sredstvo koje je, kako je navedeno u krivičnoj prijavi, prethodno nabavio Drakula. On je tada ispod Vukićevićevog "poršea", odnosno u delu ispod sedištavozača, postavio eksplozivnu napravu zapakovanu u paket crne boje. U napravi se nalazio briznatni eksploziv od jednog kilograma.

Oni su se potom udaljili sa lica mesta i sačekali da u neposrednu blizinu "poršea" priđe Lazar Vukićević, da bi tada Drakula daljinskim putem aktivirao eksploziv, što je dovelo do eksplozije koja je nanela štetu velikih razmera u iznosu od 4,3 miliona dinara, odnosno do potpunog oštećenja Vukićevićevog "poršea", kao i putničkih vozila parkiranih u neposrednoj blizini.

Drakula i Filipović su se potom, kako je navedeno, odvezli do jedne firme, gde su zamenili registarske tablice na vozilu.

Lazara Vukićevića je, podsetimo, godinu dana kasnije lišio klan Veljka Belivuka u kući strave u Ritopeku.

Video: Rekonstrukcija ubistva pete žrtve klana Belivuk: Lazar Vukićević

Optužen za pripremu ubistva Vukotića

Drakula je u žižu javnosti dospeo kada je optužen za pripremu ubistva vođe "Škaljarskog klana" Jovana Vukotića trovanjem hrane natrijum-cijanidom dok je bio u beogradskom Okružnom zatvoru.

Njemu i još trojici optuženih na teret se stavljaju krivična dela i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006. godine.

Drakula se teretio i za napad na službeno lice jer je napao policajca.

On je, zajedno sa Marjanom Dimitrijevskim i Nemanjom Milutinovićem, obučen u policijsku uniformu presreo osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Tada je u taksi vozilu u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađen cijanid koji su hteli da mu stave u hranu koju svaki pritvorenik ima pravo da dobija od kuće ili iz restorana.

Video: Novi snimak pohapšenih članova ekipe Džonija s Vračara: Poređani uz zid u lisicama s rukama iza leđa

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA