Lalić, Hrvatin i Spasojević raskrinkavaju Belivukov klan: Šokantna svedočenja iznose u Specijalnom sudu

 
 
 ≫ 
  • 2

Ovu nedelju "obeležilo" je svedočenje Srđan Lalića, okrivljenog svedoka koji je izneo detalje o ubistvima klana Veljka Belivuka

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra u 14:30 časova nastavlja se suđenje protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. 

Ovu nedelju "obeležilo" je svedočenje Srđan Lalića, okrivljenog svedoka koji je izneo detalje o ubistvima klana Veljka Belivuka i kako se pretpostavlja, on bi sutra trebalo da završi svedočenje, a sa iskazima bi trebalo da počnu svedoci saradnici Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin.

Srđan Lalić je, podsetimo, između ostalog pričao o ubistvima koja su, prema njegovim rečima organizovana i obavljena van granica Srbije, a iza kojih stoji "kavački" klan. On je naveo da su Rista Kapetan i Joka ubijeni u Turskoj i Španiji.

O ubistvima njih dvojice Lalić je rekao da su Joku savladali Zvicerovi ljudi u Španiji.

Potom, o likvidaciji Miloša Peruničića je rekao da su uhapšeni Nemanja Simić Simke i Dušan Šćekić zvani Džingis Kan, a potom ispričao ono što zna o tome.

Miloš Peruničić Foto: MUP, Crna Gora, Miloš Peruničić

- Nemanja Simić Simke i Duško - Džigins Kan boravili su u Španiji. Simke je imao poternicu zbog pucnjave kod nekog tržnog centra na Karaburmi, a i ovaj drugi je bio pod poternicom. Peruničić je bio kum Alana Kožara. Miljković je preko šuraka saznao da je Peruničić tamo.

Peruničić je ubijen usred bela dana nasred ulice. Prišao mu je muškarac obučen u mornarsko odelo i ispalio nekoliko hitaca u njega.

- Simke je pucao na njega na onom pešačkom prelazu, a Džingis je bio vozač. Imali su neke probleme sa motorom, nije hteo da upali, pa su nađene neke potkape sa njihovim DNK i uhapšeni su. Krili su se u Marbelji, ja sam obezbedio skaj aparate, poslao ih preko rent-a-kara, a posle smo im ubacili i kada su uhapšeni - otkrio je Lalić.

Lalić je rekao i da su Mila Radulovića Kapetana udavili kablom. Takođe je naveo da su ubili Adisa Spahića i Damira Hodžića, koji su tog dana došli sa Radulovićem.

Lalić je detaljno opisao ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, a više o tome pročitajte OVDE. 

Recimo, za Gorana Mihajlovića je naveo da su ga ubili cijanidom, tako što su mu ga ubrizgali špricem u usta bez igle.

Zvicer dao 5 miliona evra da smeni vlast u Srbiji

Srđan Lalić je pričao o tome da je Radoje Zvicer planirao da smeni vlast u Srbiji, a sve o tome pogledajte OVDE. 

Podsetimo, u januaru 2021. godine Veljko Belivuk i Marko Miljković su išli kod Radoja Zvicera.

- Tada su od dela crnogorskih službi dobili informacije da se sprema naše ubistvo i pojavili su se kao živi mamac kako bi omogućili hapšenje pripadnika škaljarskog klana za pripremanje ubistva. Oduševljeno su pričali kako su sprovođenim sa naoružanim kombijima, kako crnogorske službe sarađuju i kako treba uspostaviti to i ovde. Inače, Radoje Zvicer obezbedio je oko 5 miliona evra, logističku i drugu pomoć delu službi za podešavanje političke klime za dovođenje na vlast u Srbiji nekoga ko bi bio podoban i radio u interesu klana. Sprovođenje je bilo u toku, delovanje putem društvenim mreža. Kao najveću pretnju su videli predsednika posle objave rata mafiji u kojoj su se prepoznali i to je bila pomena i o atentatu kao krajnje rešenje. Bilo je pomena da prvi sledeći protesti budu veliki sukobi u cilju slabljenja institucija i pritiska na strukturu - ispričao je Lalić.

Video: Specijalci naoružani do zuba: Ustanička pod opsadom zbog nastavka suđenja Belivukovom klanu

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žaj

    9. novembar 2022 | 22:47

    Da li je lalić u jednom trenutku u nekoj akciji rekao jedna ekipa smo bili mi a druga ekipa sup ili mi se ucinilo

  • Sumadinac

    9. novembar 2022 | 23:23

    Nije predsednik objavio rat mafiji, vec tadasnji ministar policije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA