Belivuk na suđenju pričao o ubistvima Luke Žižića i Luke Perenčevića: Evo šta je rekao o njihovim ubicama

Pročitane su, podsetimo, obe optužnice, vođe su se izjasnile o krivici, a u odbrani koju je izneo Belivuk, dotakao se Luke Žižića i Luke Perenčevića

  • 0
Veljko Belivuk,  Luka Žižić,  Luka Perenčević Foto: Instagram, Tanjug/Rade Prelić, Umrli.me

Suđenje Veljku Belivuku i njegovom kriminalnom klanu počelo je juče u Specijalnom sudu.

Pročitane su, podsetimo, obe optužnice, vođe su se izjasnile o krivici, a u odbrani koju je izneo Belivuk, dotakao se Luke Žižića i Luke Perenčevića.

- Desi se ubistvo Luke Žižića i odmah nađu ubicu. Kad na Banjici ubiju Luku Perenčevića, priča se da je meni blizak, niko nije uhapšen, evo već godinu dana - rekao je on.

Podsetimo, Luka Žižić ubije je krajem aprila na Novom Beogradu dok je sedeo u svom kafiću "Ritual". U njega je sasuo rafal muškarac obučen u majstora. Početkom maja uhapšen je Stefan M. (23) iz Kraljeva zbog sumnje da je ubio Žižića.

Stefan M. je uhapšen nakon intenzivnog operativnog rada u tzv. štek stanu u Kraljevu. Analizom DNK i ostalih tragova i različitim veštačenjima prvo je potvrđen identitet osumnjičenog, nakon čega je lociran i uhapšen.

Nekoliko dana nakon hapšenja Stefana M., na Banjici ubijen je Luka Perenčević za koga se pričalo da je blizak Belivukovom klanu. Upucan je u u bokserskom klubu naočigled svoja tri druga. Njega je ubio muškarac obučen u dostavljača hrane. Za njim se još uvek traga.

Podsećanja radi, tokom obrane Belivuk se dotakao i okrivljenih svedoka, Srđana Lalića, Nikole Spasojevića i Bojana Hrvatina.

- Neću da se izjašnjavam o Srđanu Laliću jer nisam video o čemu se radi. Nisam video taj "ključni dokaz", kako ga svi nazivaju. Lalić je do prejkuče bio monstrum, koljač koji je ljude pekao peglom, sekao ih, gurao im stvari u anus, davio ih. A sada je dobio 18 godina. Što se tiče Hrvatina, na zakonskom isteku roka za podizanje optužnice nije bilo optužnice jer nije bilo dokaza. Onda se odjednom pojavio Hrvatin koji je rekao tačno ono što fali za optužnicu. On je bio osumnjičeni. Navodno je svojom rukom napisao sva saznanja o nama. Ja smatram da je čitao nešto što nije sam napisao i zbog toga smo kao dokaz tražili video snimak saslušanja - rekao je on.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja Foto: Tužilaštvo za organizovani kriminal, Srđan Lalić čuči sa kačketom na glavi

Dodao je da je "Hrvatin produkt nezakonite, protivpravne, fotošopirane, "Skaj aplikacije", a da je Spasojević "unapređena verzija Hrvatina".

- Spasojević je tri puta pokušao da se ubije u pritvoru. Ako neko pokuša da skoči s mosta, ide na psihijatriju. Njega nigde nisu poslali, samo su mu dali malo jače lekove. Dobio je koronu, pa su ga smestili u bolnicu blizu tužilaštva, da ne moraju mnogo da ga vozikaju. Bio je u sobi iznad Marka Miljkovića, čiji je, inače kum. Molio nas je za oproštaj, govorio kakav pritisak tužilaštva trpi, da je dobio imena za koja treba da nas tereti, da uči devojku i brata da svedoče o tome da ih prati NN lice i da će morati da priča o ubistvima u inostranstvu - ispričao je.

Tokom suđenja, naveo i da je tačno da mu je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana prijatelj.

Radoje Zvicer Foto: Vijesti, Radoje Zvicer

- Jeste, Miljković i ja smo u januaru išli na babine - rekao je Belivuk, u kontekstu da su hteli, mogli su da pobegnu iz države da ne bi bili uhapšeni.

- Mogli smo u Panamu da odemo, al nismo, u Srbiju smo se vratili. Evo, moram svima da kažem nije Radoje Zvicer ubijen. Baš mi ih je žao - rekao je Belivuk u sudu.

Govoreći o ubistvima, naveo je da sudski postupak vođen protiv njega i Marka Miljkovića zbog ubistva Vlastimira Miloševića na šinama, "dokaz" da DNK može da se podmetne, jer je on iako se na početku navodilo da je njegov DNK pronađen na vratima zgrade u kojoj je živeo pokojni, na kraju oslobođen. Belivuk je dodao da je nejasno ako su brisali tragove iz Ritopeka, ostao DNK žrtava koji je policija pronašla u kući strave u Ritopeku.

- DNK se navodi kao dokaz da je izvršeno ubistvo. Ako smo ubili, Mihajlovića, pa Gligorijevića, pa tek onda Veličkovića, ako smo svaki put nakon ubistva sve oribali da uklonimo tragove, kako ostade Veličković? U kući imamo 12 ili 14 DNK tragova. Kako je Marko Miljković rekao, to mogu da budu mrtvi ljudi, a možda i neki počinioci - rekao je Belivuk, a sve njegovu celu odbranu možete pročitati OVDE.

Suđenje Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj grupi nastavlja se u sredu, 19. oktobra.

BONUS VIDEO:

Video: Snimak ubistva Luke Žižića: Ubica prišao do stola i ispalio nekoliko hitaca direktno u njega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA