Saznajemo: Pokrenuta istraga u vrtiću u Rakovici sa čijeg prozora je pala beba, ispituju se ove tri stvari

 
 
  • 7

Dete se nalazi se u Tiršovoj i stabilno je

Slučaj bebe koja je juče pala sa prozora vrtića u Ulici Miljakovačke staze u Rakovici potresao je Srbiju, a kako je za Telegraf rečeno iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva, naloženo je sprovođenje istrage. 

- Nakon prijave događaja dežurnom zameniku javnog tužioca, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo Mup-u prikupljanje svih potrebnih obaveštenja, a naročito uzimanja izjava od strane zaposlenih u Ustanovi, pribavljanje lekarske dokumentacije o stepenu povreda maloletnog oštećenog, te naložilo da nadležna inspekcija preduzme sve radnje iz svoje nadležnosti i kompletan izveštaj dostavi radi daljeg utvrđivanja u smislu utvrđivanja da li će se i protiv kog lica i za koje kivično delo podneti krivična prijava - rekli su za naš portal.

Dete se nalazi se u Tiršovoj i stabilno je.

Inače, beba je pala sa drugog sprata vrtića na betonsku podlogu.

Veruje se da se nezgoda dogodila nepažnjom vaspitačice.

Otac bebe (1) koja je pala sa prozora vrtića, dao je izjavu policiji, u kojoj je potvrdio da je dete palo kroz prozor, ali da je pad sa vidine od 8 metara ublažio deo zemlje, na koju je dete palo.

Video: Snimak sa lica mesta: Vrtić gde je beba pala kroz prozor u Beogradu

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve morate reći anesteziologu pre operacije i zašto je njihova uloga jedna od najavažnijih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    10. septembar 2022 | 16:02

    Gde je na prvom mestu odgovornost onih koji su dali dozvolu za rad,i inspekcijskog nazora,oni su morali imati mere za bezbednost a jedna od mera je da prozori moraju da imaju zastitnu mrezu od cvrstog materijala ,bez obzira na kom se soraru nalazili ili su u prizemlju,mi cesto uvek osudjujemo posledicua niko ne ulazi u uzrok,jer da je inspecijski nadzor pre nego sto se dobila dozvola vrticu naredio da prozori moraju imati zastitu,do ovoga nebi ni doslo ,jer ako vrtic nije ispunio uslove nebi mogao dobiti onda dozvolu,tako nije samo odgovornost na vrticu ,vec i na onima koji izdaju dozvole za rad

  • Kinez

    10. septembar 2022 | 16:47

    Onaj ko je izdao dozvolu za rad je glavni krivac... Kakva bre istraga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA