Na prevaru ulazile u stanove i krale, pa zanemele pred tužiocem: Ojadile starije ljude za 23.000 € i zlato

 
 
  • 0

Iz jednog stana ukrali 22.000 evra i 350.000 dinara, a iz drugog oko 50.000 dinara, 580 evra i zlatni nakit koji je pronađen i vraćen vlasniku

R. Š. (27), S. F. B. (43), K. Š. (35) i T. Š. (21) koji su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su krali po stanovima starijih građana saslušani su danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu. 

Reč je o "ženskoj bandi", odnosno, grupi lopova u kojoj su tri žene krale, a muškarac ih dovozio i odvozio sa mesta "zločina". Delo su vršili tako što su okrivljene ulazile u stanove starijih građana, nudile razne usluge tipa čišćenja, kuvanja i tako zagovarajući ih iz stana krale novac i nakit, a muškarac ih je vozio do adresa i čekao da završe.

Iz jednog stana ukrali 22.000 evra i 350.000 dinara, a iz drugog oko 50.000 dinara, 580 evra i zlatni nakit koji je pronađen i vraćen vlasniku.

- Saslušani su danas pred zamenikom javnog tužioca Prvog ojt u Beogradu za izvrsenje krivićnog dela Teska kradja u saizvršilaštvu. Oni su uskoristili zakonsko pravo da se brane ćutanjem. Nakon saslušanja postupajući zamenik Prvog OJT u Beogradu je predložio sudu da se svakom od osumnjičenih odredi pritvor zbog sumnje da ce u daljem toku postupa uticati na svedoke i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da ponove delo ili izvrše novo - rečeno je iz pomenutog tužilaštva.

Inače, Beogradska policija je, u poslednjih mesec dana, efikasnim radom rasvetlila sedam teških krađa i procesuirala 13 osumnjičenih za ta krivična dela.

BONUS VIDEO:

Video: Malo joj je falilo: Žena lopov pokušala da pobegne iz radnje sa skupim naočarima

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA