Ovo su policajac i njegova supruga radnica BIA osumnjičeni za šverc kokaina iz Južne Amerike

 
 
  • 24

Policajac D. J. je zloupotrebljavajući službeni položaj proveravao informacije kroz baze podataka MUP-a i pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP

Dušica J. (39), zaposlena u Bezbednosno-informativnoj agenciji i njen suprug, Daniel J. (41), službenik Uprave kriminalističke policije, kao i bivši policajac Milivoj K., uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u švercu kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike, ali i odavali službene informacije kriminalcima.

Prema operativnim saznanjima policije, oni su učestvovali sa crnogorskim kriminalcima u nabavci kokaina, ali im je glavni zadatak bio prenos novca iz Holandije do Srbije i Crne Gore. Po turi je prenošeno 1.5 do 2 miliona eura, provizija za prenos im je bila 1.5 %.

Sumnja se da su Daniel i Dušica,navodno, odavali i službene tajne kriminalnom klanu Radoja Zvicera i Veljka Belivuka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA uhapsili su policijskog službenika UKP D. J. (41), njegovu suprugu pripadnicu BIA D. J. (39), bivšeg policijskog službenika K. M. (48) i građanina Ž. F.(34) iz Aranđelovca zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, a potom novac stečen prodajom kokaina transportovali iz Evropske unije u Republiku Srbiju i Crnu Goru.

Osumnjičeni D. J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe, vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove OKG.

On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

D. J. pripadnica BIA je, zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala podatke o istragama koje vodi BIA i poverljive podatke neovlašćeno saopštavala ostalim članovima ove OKG.

Sumnja se da je K. M. učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije i prikupljanju novca od prodate opojne droge, kao i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru. Deo novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    3. avgust 2022 | 17:11

    A lica zamucena 😏

  • Mk

    3. avgust 2022 | 17:39

    Sto nam pokazujete ovskve slike, sramota. Znaci i kod vas su zasticeni !

  • Max

    3. avgust 2022 | 17:16

    Ovima iz policije se bas ne da postenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA