Stefan (19) iz Velike Plane ubijen je zbog osmeha, a sud je ukinuo presudu: "Molio je napadače da prestanu"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 10

Apelacioni sud danas je ukinuo presudu Nikoli Bojoviću i Mitru Pandureviću zbog ubistva Stefana Filića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su Nikola Bojović i Mitar Pandurević bili osuđeni na 18 i 15 godina zatvora zbog ubistva Stefana Filića (19) u Velikoj Plani.

Podsećanja radi, Viši sud u Smederevu dvojicu mladića oglasio je krivim zbog toga što su 2. februara 2020. pijani, bez ikakvog povoda napali maloletnika koji je sa Stefanom bio u društvu, a kada je pokojni mladić pokušao da ga zaštiti, brutalno ga pretukli.

Stefan Filic , Velika Plana, ubijen Foto: Facebook/Stefan Filić

Odluka

U odluci ovog suda, navodi se da su prihvaćene žalbe branilaca Nikole Bojovića i Mitra Pandurevića, ali da im je pritvor produžen.

- Po nalaženju Apelacionog suda osnovano se žalbama Mitra Pandurevića i njegovih branilaca osporava zaključak prvostepenog suda da sud nije dao jasne i argumentovane razloge u pogledu njegovog psihičkog odnosa prema učinjenom krivičnom delu, odnosno posledici koja je nastupila. Naime, po oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud ne daje nedvosmislene razloge za svoj zaključak da su okrivljeni zajednički preduzimali sve radnje, pa se ne može prihvatiti da su odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presudenje u dovoljnoj meri razjašnjene - navodi se u odluci Apelacionog suda, koji napominje i da je presuda ukinuta i u odnosu na Bojovića, jer im se na teret stavlja da su krivično delo u činili zajedno.

Kazna

Za Stefanovu porodicu i one koje su ga voleli adekvatne kazne nema, jer njega ništa ne može da vrati.

- Ubiti nekoga bez i jednog jedinog razloga, na pravdi Boga, a sve je to dokazano u postpuku da Stefan Filić nikome nijedan jedini udarac nije zadao, samo ih je molio da prestanu- rekla je za medije Stefanova tetka.

Sud

Prema saopštenju suda, okrivljeni su oglašeni krivim što su 2. februara 2020. godine, u Velikoj Plani, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, kojom prilikom su teže remetili javni red i mir, zajedničkim radnjama izvršenja, lišili života sada pokojnog Stefana Filića, pri čemu je zbog alkoholemije srednjeg stepena od 1,7 promila, u kojoj se nalazio okr. Bojović, i alkoholemije lakog stepena od 1,45 promila, u kojoj se nalazio okr. Pandurević, njihova uračunljivost bila smanjena do stepena bitnog ali ne i bitno, na taj način što su prilikom izlaska iz diskoteke, prolazeći pored oštećenog Filića, koji je bio u društvu sa maloletnim oštećenim V. J. i M. R, jedno vreme zajedno prolazili ulicom, a kada se maloletni oštećeni M. R. u jednom trenutku nasmejao na šalu koju je izgovorio okr. Bojović, okr. Bojović mu se obratio rečima: „Šta se ti smeješ?“ i, bez ikakvog povoda, udario ga dlanom otvorene šake u predelu potiljka, a kada je oštećeni Filić pokušao da ga smiri rečima: „Nemojte da nas dirate, smirite se“, okr. Bojović ga je, bez ikakvog povoda, udario levom rukom u predelu prednje strane glave, te je okr. Bojović prišao oštećenom Filiću i zadao mu udarac levom rukom u predelu prednje strane glave, nakon čega je i okr. Pandurević oštećenom Filiću zadao jedan udarac desnom rukom u predelu prednje strane glave i odmah zatim zadao udarac desnom nogom u predelu donjeg dela tela oštećenog Filića, nakon čega je okr. Bojović oštećenom Filiću zadao jedan udarac levom rukom u predelu prednje strane glave, posle čega je okr. Pandurević oštećenom Filiću zadao jedan udarac desnom rukom u predelu desne bočne strane glave, a neposredno nakon toga okr. Bojović je pok. Filiću zadao i udarac levom rukom u predelu prednje strane glave, dok je okr. Pandurević zadao jedan udarac desnom rukom u predelu prednje strane glave oštećenom Filiću, da bi neposredno nakon toga okr. Pandurević gornjim delom svoga tela odgurnuo oštećenog Filića koji je sa ivice trotoara pao na površinu ulice i dok je ležao prišao mu je okr. Bojović i šutnuo ga nogom na kojoj je imao obuvenu patiku u predelu leve polovine glave, od kojih udaraca je oštećeni Filić zadobio povrede koje su predstavljale tešku telesnu povredu opasnu po život i zbog kojih je, i pored preduzetih mera lečenja, nastupila smrt oštećenog Filića 3. februara 2020. godine.


(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    2. avgust 2022 | 22:19

    Ne bi zoru dočekali, mogli bi samo da ih skinu sa cengele ako znate šta je to...

  • misa

    2. avgust 2022 | 22:14

    Ma pustite ih da ubiju još nekog sud može sta pozeli

  • sen

    3. avgust 2022 | 07:38

    E, a posle se pitaju zašto ljudi uzimaju zakon u svoje ruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA