≫ 

Direktor i zaposleni u Gerontološkom centru u Obrenovcu dobili prijavu zbog užasa koji se događao u tom domu

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu razmotriće navode krivične prijava i dostavljenih priloga, nakon čega će doneti odluku o daljem postupanju

  • 0
Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

U Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je stigao predmet koji mu je radi ocene nadležnosti prosledilo Osnovno javno tužilastvo u Obrenovcu u vezi sa krivičnom prijavom protiv direktora Gerontološkog centra u Obrenovcu Zorana Subotića i zaposlenih u toj ustanovi.

Krivičnu prijavu protiv Subotića i drugih podnela je J.LJ., ćerka jednog od korisnika Gerontološkog centra u Obrenovcu.

Premet je dostavljen Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu radi ocene nadležnosti jer iz krivične prijave i do sada prikupljenih informacijama, proizlazi da se eventilano stiču elementi krivičnog dela Nesavesan rad u službi za koje je nadležan za postupanje Viši sud u Beogradu.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu razmotriće navode krivične prijava i dostavljenih priloga, nakon čega će doneti odluku o daljem postupanju.

Podsetimo, u martu ove godine Jelisaveta D. Ljutić saznala je da je njen otac Aleksandar (82) čak dva puta povređen u Gerontološkom centru u Obrenovcu, a zbog sumnje da su povrede nastale usled nemara ustanove, ona je odlučila da slučaj prijavi Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i da podnese krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu.

Kako je ispričala za portal "Telegraf", njen otac je prvi put povređen u noći između 24. i 25. maja, a drugi put u noći između 30. i 31. maja. Tvrdi da su joj u Gerontološkom centru dali nelogične odgovore na pitanja kako je došlo do povrede starca koji nije pokretan, a jedna strana tela mu je oduzeta.

- Prvi put su mi rekli da je pao i povredio se, pa sam ja to nerado prihvatila, jer je nepokretan, ali mislila sam "sve je moguće", možda je pao s kreveta, ali mora da postoji i ogradica na krevetu. Posle 5 dana, kada su se pojavile vidljivije i teške povrede, rekli su mi da se tata grebao i samopovređivao, ali njemu funkcioniše samo leva ruka. Naravno da nisam verovala u to, jer sam bils šokirana fotografijama. Toliko je vidljivo da je nemoguće da povrede nisu nastale na neki drugi način. Kako sam čula, njega je povredio drugi korisnik, ali ne mogu da teretim korisnika, jer je to odeljenje gde borave ljudi sa demencijom, Alchajmerovom i Parkinsonovom bolešću - priča nam Ljutićeva i dodaje:

"Zašto to nije niko video, primetio, sprečio? To je zanemarivanje, nebriga, neadekvatno lečenje. Takođe, zašto mene niko nije obavestio i zašto nije odmah poslat na pregled".

BONUS VIDEO:

Video: Zastrašujuć prizor: Pljačkao i tukao nemoćnog starca (83), stiže ga kazna!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA