Velika akcija policije: Uhapšen generalni direktor iz Čoke, budžet Srbije oštećen za 60 miliona dinara

 
  • 2

Ta sredstva u iznosu od 60.268.100,00 dinara preneta su na lični račun glavnoosumnjičenog, koji ih je iskoristio za kupovinu akcija i tako postao vlasnik 94,49 odsto tog akcionarskog društva

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšen je generalni direktor akcionarskog društva iz Čoke zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.

On je to delo izvršio u saizvršilaštvu sa još jednim odgovornim licem i predsednikom Skupštine akcionara tog društva, kao i odgovornim licem dva privredna društva iz Kikinde, a koji su takođe uhapšeni.

Protiv svih, uključujući još dva lica, Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podneta je krivična prijava zbog pranja novca.

Osumnjičeni su raznim malverzacijama stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 60,26 miliona dinara i tako oštetili budžet Srbije.

Oni su tokom 2019. godine sačinili više fiktivnih ugovora namenskog karaktera o zajedničkoj proizvodnji duvana, kupovini opreme i usluga, kao i pomoći porodicama zaposlenih, na osnovu kojih su novčana sredstva sa tekućih računa privrednog društva iz Čoke, prebačena na lične račune navedenih prijavljenih lica.

Ta sredstva u iznosu od 60.268.100,00 dinara preneta su na lični račun glavnoosumnjičenog, koji ih je iskoristio za kupovinu akcija i tako postao vlasnik 94,49 odsto tog akcionarskog društva.

(Teleagrf.rs)

Video: Mirjanina ćerka prvi je pedijatrijski pacijent u Srbiji koji prima hormonsku terapiju za rast creva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран Ловћенац

    10. jun 2022 | 16:28

    Дај више да се уведе Душанов закон за лопове, или законодавци штите себе ааа

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA