"Naš život je sad na groblju, Nađa je umrla posle 10 dana kome": Vapaj majke nastradale devojčice kod Lebana

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 13

Devojčicu je 15.marta ove godine kolima udario vozač A. M. (74) na svega nekoliko metara od škole. Nakon nesreće vozač je ostavio automobil i otišao

Porodica Nađe Tasić (11) iz Šilova kod Lebana preminula je 25. marta ove godine u bolnici u Nišu nakon 10 dane kome u koju je upala posle saobraćajne nesreće.

Devojčicu je kolima udaro vozač A. M. (74) na svega nekoliko metara od škole. Posle nesreće, vozač je ostavio automobil i otišao.

Nadja Tasic (11) poginula  nesreća Leban Foto: Privatna arhiva

- Nesreća se dogodila 15. marta ove godine u Šilovu. Moja ćerka Nađa je otišla sa drugaricama u školsko dvorište. U jednom trenutku im je rekla da mora kući jer ima kontrolni iz matematike i da mora da vežba. Oni su je ubeđivali, ali nisu uspeli. Sama je krenula, a auto ju je udario na svega 20 metara od našeg doma. Išla je trotoarom i čak 40 centimetara dalje od puta kada ju je desnim delom vozila udario vozač automobila, prebacio preko haube i bacio u kanal. Od tog trenutka moja Nađa je bila u komi i narednih 10 dana... Ne znam kako se branio vozač i zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom - priča Jelena Tasić, majka nastrdale Nađe.

Nadja Tasic (11) poginula  nesreća Leban Foto: Privatna arhiva

Jedanaestogodišnja devojčica preminula je 25. marta ove godine u bolnici u Nišu.

- Od tog dana nama je život nam je na groblju. Čovek koji je kolima usmrtio moju ćerku ima 74 godine. On je svoj život proživeo. Danas se igra sa unučićima, dok mi obilazimo Nađin grob. Ne želim mu ništa loše, ali smatram da mora da odgovara za smrt moje ćerke. Bio je u zatvoru samo dok nisu salušani svedoci i tužilac mi je rekao da je pušten na slobodu jer nema elemenata za pritvor - kaže kroz suze majka Jelena.


Od sredine marta ove godine živi u strahu. Izgubila je ćerku i sada sina ne sme da pušta van dvorišta.

- Dok vozi trotinet ja idem pored njega. Od kada je moja Nađa umrla deca se više ne igraju u školskom dvorištu. Svi roditelji drže decu za ruku i vode u školu. U strahu smo da nam se ponovo ne dogodi tragedija - jedva govori Jelena.

"Mi smo ti koji menjamo svet"

Nesrećna majka smogla je snage da ovu priču ispriča jer želi javno da kaže šta je bila želja njene ćerke.

Nadja Tasic (11) poginula  nesreća Leban Foto: Privatna arhiva

Tabla sa natpisom "Nađina želja" (pogledati iznad) stoji u školi gde je devojčica išla, ali i u porodičnom domu.

- Moja Nađa je napisala "želju" za koju je želela da svi znaju. Sada kada je nema jedino što mogu da učinim jeste da je javno objavim - kaže uplakana majka.

Obdukcija

Nađina porodica detalje obdukcije još nije dobila, a prema rečima veštaka vozač (74) je udario Nađu pri brzini od 50 kilometara na sat.

- Na tom mestu je ograničenje svega 30 upravo zbog blizine škole. Na mesto nesreće došla sam za svega nekoliko minuta. Odmah mi je lekar rekao da Nađa ima teške povrede glave i da je u komi. Prvo je bila u bolnici u Leskovcu, a zatim je zbog težine povreda prebačena u Niš gde je preminula - kaže majka.

BONUS VIDEO:

Video: Džip zamalo prepolovio autobus: Pogledajte detalje jezive saobraćajne nesreće u Rakovici

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneža

    3. jun 2022 | 22:54

    Alo bre šta je sa ovom Državom i zakonima ? Starac 74 god za volanom,pregazio dete na trotoaru izašao iz vozila i pobegao i pusten da se brani sa slobode (zato sto nema elemenata za pritvor) ? Samo postupak bezanja je dovoljan element !!! Ovaj zaslužuje da ostatak života provede u samici !!! Saučešće porodici poginule devojčice 😰

  • Ana NS

    3. jun 2022 | 21:50

    Draga majko, neka Vam Bog da snage da izdržite i borite se onako kako bi vaša ćerka želela. Saosećamo sa vašom tugom.

  • Србин из ЕУ

    3. jun 2022 | 22:07

    Јој Боже колико невине деце страда у Србији!!! Страшно!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA