Snimak sa Vidikovca izazvao polemiku: Umalo da je zgazi na pešačkom, ali i ona je radila nešto opasno

 
 
 ≫ 
  • 18

Vozač je išao iz smera Vidikovca, zaobilazeći kolonu automobila na punoj liniji. Sekunde su delile ove učesnike saobraćaja od tragedije

Juče se na društvenim mrežama pojavio snimak koji ledi krv u venama. Žena prelazi ulicu na pešačkom prelazu, telefonira, a vozač automobila marke "folksvagen" u Ulici Kneza Višeslava bukvalno je proleteo pored nje, milimetar je falio da je pokosi na mestu.

Nakon objavljivanja snimka, povela se polemika i oko toga što žena telefonira dok prelazi pešački. Naime, jedan deo korisnika društvenih mreža tvrdi da je jednim delom i ona kriva obzirom da koristi mobilni telefon, a inače, kazne za korišćenje telefona ili slušalica tokom prelaska pešačkog su 3.000 dinara.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by ваш_саобраћајац (@vas_saobracajac)

Podsetimo, scena je izazvala brojne komentare na mrežama. Dakle, bilo je onih koji su osuđivali ženu što je krenula da prelazi ulicu sa telefonom u ruci, ali je većinom postojao stav da je vozač najviše kriv u ovoj situaciji.

- Desno gleda, ali levo ne gleda, jer se prvi auto u koloni zaustavio, i svako normalan ne očekuje budalu sa te strane... I ona ima krivicu jer je zabranjena upotreba mobilnog na pešackom prelazu - glasio je jedan od komentara.

Vozač je išao iz smera Vidikovca, zaobilazeći kolonu automobila na punoj liniji. Sekunde su delile ove učesnike saobraćaja od tragedije.

Usled šoka, što je "za dlaku" izbegla možda i smrtonosne povrede, žena se vratila nazad na trotoar.

Povodom tog slučaja oglasio se i Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja. On je na svom Tviter nalogu objavio broj tablica automobila i istakao da vozač za prekršaj treba da dobije zatvorsku kaznu.

- Očekujem 60 dana zatvora plus sve ostalo po zakonu. U ovoj situaciji, da je petoro dece izašlo na putanju ovog siledžije, svo petoro bi poginulo - napomenuo je Okanović.

Šta vi mislite, da li je i žena kriva obzirom da telefonira?

Vaše mišljenje, ostavite u komentarima.

BONUS VIDEO:

Video: Pogibija dvojice pešaka: Vozač udario u Hitnu pomoć pa ih nabacio na trotoar pravo u grupu ljudi

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dokon pop

    2. maj 2022 | 10:47

    Ove polemike mi liče na onu narodnu:- "Živ mi Todor da se čuje govor" ili merenje repa mrtvom vuku. Sad treba da polemišemo da li je veća krivica nje što je telefonirala dok je prelazila ulicu (ne opravdavam) ili bahatog bilmeza koji je napravio bar tri prekršaja i samo srećom nije ubio ženu?! Dok se ne pooštri kaznena politika plašim se da će biti mrtvih kao u ratu.

  • Trange-frange

    2. maj 2022 | 10:41

    Imate tablice, zatvorite ga u tamnicu!

  • gruall

    2. maj 2022 | 11:07

    Njemu zatvor!!! Njoj kazna da joj ne padne napamet da prica na telefon i ne pogleda kada prelazi ulicu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA