≫ 

Mladi kik-bokser ubijen je sa 7 hitaca kod "Crvene zvezde": Ubica 23 godine bio u bekstvu, a sutra pred sudom

Poznati sportista ubijen je 3. novembra 1997. godine ispred službenog ulaza stadiona FK "Crvene zvezde" kad se vraćao sa treninga

  • 0
Suđenje, hapšenje kik boks Foto-ilustracija: Shutterstock, Tanjug/Dimitrije Nikolić

Pred većem Višeg suda u Beogradu sutra u 11 časova planiran je nastavak suđenja Voždovčaninu Predragu Miketiću (45), optuženom za ubistvo mladog kik-boksera i reprezentativca Jugoslavije Vladana Cvetkovića (19) pre tačno 25 godina, dok je optužnicom za pomaganje u zločinu obuhvaćen i Goran Pavlović.

Nakon zločina, policija je uhapsila Gorana Pavlovića koji je tada imao svega 20 godina, a 2020. godine u Baru crnogorska policija privela je na osnovu Interpolove poternice Predraga Miketića. On je isporučen Srbiji, a prošle godine i suđenje mu je počelo.

Poznati sportista ubijen je 3. novembra 1997. godine ispred službenog ulaza stadiona FK "Crvene zvezde" kad se vraćao sa treninga. 

Kako je ubijen kik-bokser?

Vladan Cvetković ubijen je 3. novembra oko 18 časova u klasičnoj mafijaškoj "sačekuši" na parkingu ispred službenog ulaza stadiona "Crvene zvezde". Kada se vraćao sa treninga, sačekala su ga dvojica mladića i iz dva različita oružja ispalila u njega ukupno sedam metaka, od kojih su ga po dva pogodila u grudi i stomak.

Očevici su tada ispričali da se prvo čula svađa, a zatim da su odjeknuli hici. Cvetković je, teško ranjen, ostao da leži na betonu. Taksijem je prevezen u bolnicu, ali je nedugo po prijemu izdahnuo. Imao je tada 19 godina.

Ubice su sa mesta zločina pobegle "ladom 1300" krem boje ka Autokomandi, a policijska potera za njima je trajala celu noć.

Posle samo dva dana, nadomak svog stana uhapšen je Goran Pavlović iz beogradskog naselja Mirijevo, kao jedan od osumnjičenih za Cvetkovićevo ubistvo. Miketić je uspeo da pobegne i sve do 2020. godine bude u bekstvu.

Tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda Milenko Erčić posle zločina kratko je rekao medijima da je razlog za Cvetkovićevo ubistvo bio "prethodni banalni nesporazum između ubica i žrtve". On je napomenuo i da nijedan od dvojice osumnjičenih prethodno nije imao problema sa zakonom.

Predrag Miketić uhapšen je 23. avgusta 2020. godine u Baru po međunarodnoj poternici Interpola.

Ko je ubijeni Cvetković?

Prema pisanju medija, ubijeni Cvetković, za pet godina aktivnog bavljenja borilačkim sportom, postigao je vrhunske rezultate. Dva puta je bio vicešampion Jugoslavije u disciplinama lou-kik i ful-kontakt, tri puta šampion Jugoslavije, a 1997, malo pre nego što je ubijen, osvojio je prvo mesto na Balkanskom prvenstvu u lou-kiku.

Pet dana pre likvidacije dobio je poziv od saveznog selektora za pripreme reprezentacije za prvenstvo sveta u ful-kontaktu, koje je održano u Poljskoj.

Majka: Dočekali smo da uhapse ubicu

- Iznenadila nas je vest da je ubica našeg sina konačno pronađen i uhapšen. Eto, dočekasmo i to posle godina patnje i bola. Zahvalni smo bili crnogorskoj policiji što je uhapsila begunca  - rekla je pre dve godine za "Novosti", Draginja Cvetković, majka ubijenog kik-boksera.

Video: Rekonstrukcija ubistva bivšeg vođe navijača Partizana Branislava Penčića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA