Oglasio se MUP o lažnim dojavama bombi u Beogradu i Nišu: Pretnje stigle iz ovih zemalja

 
 ≫ 
  • 16

Zatražićemo pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela, navode iz policije

Tokom današnjeg dana sa mejl adrese servisa Protonmail, na adrese više tržnih centara u Srbiji upućene su poruke o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u tim objektima, za koje je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno da su bile lažne.

Sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su na mejl adrese tržnih centara - Rajićeva, Merkator Centar Beograd, Galerija - Beograd i Delta Planet u Nišu.

Mejlovi su stigli sa servisa Protonmail, mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje i Aerodromu Nikola Tesla i kompaniji Air Serbia, a prema operativnim saznanjima, upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine.

- Policija intenzivno, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, radi na prikupljanju podataka u vezi sa izvršiocima ovog krivičnog dela, a zvanično ćemo zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela - navode iz MUP-a.

Video: Tržni centar opkolile jake policijske snage: Evakuisan TC Galerija zbog dojave o bombi

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DUG

    18. april 2022 | 19:29

    Sada lepo vratimo dug tim zemljama. Istu uzbunu napraviti i kod njih, pa neka nas ostave na miru. Imamo i mi strucnjake koji znaju da uzvrate.

  • Kvazi englez na srpskom

    18. april 2022 | 19:51

    A koja je to "jedna evropska zemlja"? Tako se zove?

  • Невена

    18. april 2022 | 19:58

    Да ли се то плашите да вам се сусједи не наљуте па несмијете да именујете другу државу?! Југославија је прошлост чему им се још улизујете о зашто их штитите?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA