Jezivi detalji nesreće kod Kosjerića: Izgubio kontrolu nad kvadom, pa se zakucao u drvo i na mestu nastradao

 
 ≫ 
  • 0

Dramir Okanović predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja jednom prilikom je izjavio da je najvažnije sprovesti jednu kampanju gde ljudima treba reći da kvad nije igračka, jer je prvi i osnovni problem, to što svako misli da može da vozi kvad

Muškarac M. K. (48) nastradao je juče na putu Makovište ka Crvenom Bregu nakon što je, najverovatnije, zbog prebrze vožnje izgubio kontrolu nad kvadom i zakucao se u drvo.

Jezive tragedije sa kvadom, nažalost nisu novost te se s razlogom ovo vozilo opisuje kao zamka za neiskusne vozače.

Dramir Okanović predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja jednom prilikom je izjavio da je najvažnije sprovesti jednu kampanju gde ljudima treba reći da kvad nije igračka, jer je prvi i osnovni problem, to što svako misli da može da vozi kvad.

- Moramo sistemski da se bavimo obukom i veštinama upravljanja kvadom jer on nije ni motocikl, ni automobil i ima neke svoje određene specifičnosti, i ko ima vozačku dozvolu A ili B kategorije – ne znači da zna da upravlja kvadom - upozorio je Okanović u razgovoru za Informer.

Inače, koliko god to lako izgledalo upravljanje ovim vozilom nije nimalo lako. Potrebna je velika koncentracija vozača, jer postoji mogućnost pada i prevrtanja.

Video: Ovo je samo za hrabre: Planinski biciklizam, ekstrem na kvadrat

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA