Stravičan prizor i čudo u Nišu: Autom preleteo kružni tok i zabio se nakon 30 metara u kamion, pa se prevrnuo

 
 
 ≫ 
  • 20

Povređene ljude iz olupine izvlačili su vatrogasci nakon čega su ih preuzele dve ekipe Hitne pomoći i prevezle ih do Univerzitetskog kliničkog centra.

Četrdesetogodišnja žena i tridesetčetvorogodišnji muškarac povređeni su u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko četiri sata dogodila u Bulevaru cara Konstantina u Nišu, na kružnom toku kod kompleksa bivše Elektronske industrije.

Do udesa je došlo kada je vozilo „folksvagen“ koje se kretalo iz pravca Niša ka Niškoj Banji, udarilo u ivičnjak kružnog toka, nakon čega je letelo tridesetak metara, zabilo se u parkirani kamion, a zatim se prevrnulo na bok. Povređene ljude iz olupine izvlačili su vatrogasci nakon čega su ih preuzele dve ekipe Hitne pomoći i prevezle ih do Univerzitetskog kliničkog centra.

Kako je saopšteno iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, oboje povređenih su zadobili ozbiljne povrede.

- Muškarac A. S. (34) iz Niša ima povredu grudnog koša i prelom jednog rebra. Žena A. J. (40) zadobila je serijski prelom rebara, kontuziju grudnog koša bez povrede pluća, prelom karlice i potres mozga. Oboje su svesni i trenutno stabilnih vitalnih parametara, zbrinuti su u jedinici intenzivne nege Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju gde se njihovo stanje dalje prati – rečeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prema svedočenju očevidaca, vozač "folksvagena" se kretao izuzetno velikom brzinom.

- Vozilo je letelo ka kružnom toku, delovalo je da ga vozač uopšte nije primetio. Zabio se u ivičnjak, a kojom je silinom udario svedoči i to što je izbio jedan deo koji je odleteo par desetina metara. Udarac je bio strašan, evo pogledajte na sve strane su delovi automobila. Kako nisu izginuli, pravo je čudo, imali su sreću što su bili u jakom vozilu – kazao je jedan Nišlija koga smo zatekli na mestu nesreće.

Policija je obavila uviđaj na mestu događaja, uzrok nesreće se utvrđuje.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saobracajna (ne)kultura

    17. april 2022 | 08:47

    Strašno! Ispred svakog kruznog toka postoji jasna saobracajna signalizacija prvenstveno na ograničenje brzine (30 km/h ili 40 km/h) koju niko osim auto škola u obuci NE POŠTUJE! Takođe postoji i pešački prelaz na kružnom toku na koji vozač mora da obrati pažnju. Konkretno u Nišu kružni tok kod Delta Planet-a sa svih strana je haos sa gužvom koju stvaraju pešaci u krdu i oni koji pesacki smatraju kozijom stazom prave haos i ugrozavaju bezbednost saobracaja, da ne pričam o pesacima koji tokom prelaza koriste slusalice za muziku i mobilne telefone ovi mladi pod psihoaktivnim supstancama i roditeljskim defektnim vaspitanjem!

  • Pihhh

    17. april 2022 | 08:26

    Kamikaze, sta drugo moze biti.

  • 534

    17. april 2022 | 08:22

    Aleksandre Vučiću, ko boga te molimo da u svakom ali baš svakom selu, mestu, gradu napraviš makar jedan kružni tok. To nam je sad najpotrebnije. U Beogradu svakodnevno neko iz unutrašnjosti vozi u kružnom toku u kontra smeru. Hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA