Ovo je "radnik" Belivukovog Lucifera koji je uhapšen juče: Dilovao drogu u 3 gradska kluba, ranjen u sačekuši

 
 
 ≫ 
  • 2

On je prodavao drogu na dva poznata gradska splava i u jednom klubu koji se nalazi u centru Beograda, a pre tri meseca, odnosno, krajem decembra, ranjen je na Karaburmi ispred svoje kuće

U velikoj akciji policije i Tužilaštva za organizovani kriminal u kojoj je juče u Beogradu uhapšeno 18 pripadnika klana na čijem čelu je muškarac po imenu Lucifer koji radi za Veljka Belivuka, pao je i Veljko Ogurlić, potvrđeno je za Telegraf  iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

On je prodavao drogu na dva poznata gradska splava i u jednom klubu koji se nalazi u centru Beograda, a pre tri meseca, odnosno, krajem decembra, ranjen je na Karaburmi ispred svoje kuće.

Njega su N. M. i U. S. uhapšeni su pre izvesnog vremena zbog pokušaja ubistva, a traga se za još jednom osobom. nspektori su još u to vreme došli do informacija da je Ogurlić povezan sa navijačkom grupom "Principi" iza koje su se krili Belivuk i Miljković i njihov klan, kao i da navodno ima veze sa narko poslovima.

Podsetimo, juče su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode 15 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346, krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga član 246 stav 5 u vezi stava 1 i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava čl 348 KZ Republike Srbije.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je juče donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 18 lica, svi iz Beograda, budući da se tri pripadnika ove organizovane kriminalne grupe već nalaze u pritvoru. Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv: L. M. zvani Lucifer, M.T., V. O., S. S., U. B., M. P., A. K., L.G., A. K., B. M., P. V., L. O., L. M., S. M., N. F., V. N. i A.V.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više NN lica delovala je u periodu od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beogada, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju i na drugi način stavljanje u promet opojne droge kokain u količini od najmanje 590 grama Cannabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10. 950 grama i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7. 559.250,00.

Naime, pripadnici su drogu prodavali na dva splava i u jednom klubu. Takođe, su opojnu drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA