Na ovom mestu je radio uhapšeni u KPZ Pančevo: Uzimao pare od majke pritvorenika, njemu davao telefon

 
 
 ≫ 
  • 3

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu

U Kazneno popravnom zavodu u Pančevu uhapšen je pomoćnik načelnika za pritvor u Službi obezbeđenja B. H. (37) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

- Svako za koga se dokaže da je počinio krivično delo treba i da odgovara. Sistem izvršenja čini više od 4.000 ljudi koji odgovorno rade svoj posao i tim pre je Upravi za izvršenje krivičnih sankcija stalo da se utvrde istina i odgovornost - rečeno je za Telegraf.rs iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Podsetimo, on se sumnjiči da je, u periodu od 16. juna do 21. septembra 2021. godine, zloupotrebio službeni položaj, tako što je kao zaposleni u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo, stupio u kontakt sa jednim pritvorenikom kome je iz svoje kancelarije omogućio da u više navrata telefonira bez znanja i saglasnosti suda.

Od pritvorenikove majke je, kako se sumnja, u više navrata zahtevao novac u iznosu od 5.000 evra, kako bi posredovao da se ovom pritvoreniku omogući ostanak u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo i nakon pravosnažnosti presude, a sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Video: Popadali u gaćama: Uhapšeno 6 osoba zbog zloupotrebe službenog položaja

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rile

    30. mart 2022 | 10:56

    On je sitna riba kakvih ima. Pustite čoveka.

  • CH

    30. mart 2022 | 11:52

    Hoćemo ime i prezime čoveka koji je Veljka Belivika puštao da radi šta hoće.Ne mazite nam oči sa ovim anonimus ima sitnim.Pa toga ima u svim zatvorima danas.Jaka stvar.Dajte nam šefa Velje nevolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA