Poznato u kakvom je stanju Stefan iz Niša kog je raznela bomba: Komunicira samo očima, čega ga teška operacija

 
 
 ≫ 
  • 1

"Trepće jednim okom i tako odgovara na pitanja, a danas ga i čega teška operacija drugog oka u kom se nalazi strano telo"

Lekari niškog UKC i dalje se bore za život Stefana Nikolića (32) iz sela Krušca, koji je teško povređen u petak od eksplozije bombe koju je pronašao u koritu Južne Morave, a kako saznajemo, danas ga očekuje operacija oka, a prema rečima našeg sagovornika iz pomenute bolnice, teško povređeni komunicira samo očima.

- Uspevamo da "pričamo" sa njim pogledom, komunicira okom. Trepće i tako odgovara na pitanja. Danas ga i čega teška operacija oka u kom se nalazi strano telo. I dalje diše uz pomoć mehaničke ventilacije - rečeno je za Telegraf. 

Mladi Nišlija smrtonosnu napravu izvukao je tokom radova na separaciji peska, s obzirom na to da je zaposlen na mestu bageriste u jednoj niškoj firmi. Stravična eksplozija raznela mu je levu šaku, pa su lekari morali da je amputiraju ali je zadobio i masivne povrede glave koje su životno ugrožavajuće.

Bomba koju je našao mladi Nišlija je prva srpska ručna bomba sa udarnim upaljačem. Kako se navodi u literaturi, konstruisao je još 1904. godine general Miodrag Vasić pa je po njemu i nazvana. Bila je namenjena makedonskim ustanicima za borbu protiv Turaka, a korišćena je i u atentatu na prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Koristila se i Balkanskim ali i u potonjim ratovima na ovim prostorima jer je proizvedena velika količina ovih eksplozivnih sredstava.

Video: Bačena bomba na kuću leskovačkog biznismena: Eksplozija u 3h ujutru oštetila 2 automobila

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA