Uzimao pare za izgradnju kuća, a onda nestajao: Bogdan Joksimović izneo javnu "odbranu" i ona je sramna

 
 ≫ 
  • 5

Joksimović se branio time da nije znao da neće stići sve da završi na vreme, a jedna oštećena ga je napala da je kockar

Proteklih dana u javnosti se podigla bura oko priče da je Bogdan Joksimović, vlasnik firme "Garden design" iz Kosjerića, navodno prevario petoro ljudi tako što im je, prema njihovim rečima, uzeo novac za izgradnju montažnih kuća koje nikada nije izgradio.

Inače, njegova firma se bavi proizvodnjom i postavljanjem objekata i rekvizita od drveta.

Prema rečima oštećenih Ivane Radovanović i Aleksandre Mileusnić koje su bile gosti u Jutarnjem programu na Prvoj televiziji, on je sa njima potpisao ugovore za izgradnju montažnih kuća, a onda je počeo niz, kako one tvrde, prevara i laži.

U emisiju se uključio i Bogdan Joksimović koji je izjavio da je u celoj priči došlo do nesporazuma. Inače, njegova firma je od polovine novembra u blokadi računa zbog situacije sa firmom s kojom su poslovali za nabavku materijala.

- Javljam se iz svoje kuće, nisam krio lokaciju. Dogodili su se nesporazumi u izgradnji kuće, a sud će presuditi da li su oštećene u meri o kojoj tvrde, jer ta cifra od nekoliko stotina hiljada evra nije realna. Konkretno u Ivaninom primeru uradili smo jedan deo posla, nastao je jedan gubitak saradnje u jednom trenutku u smislu projekte dokumentacije, a ona je zaključila da je najbolje da se prekine saradnja. A kod Aleksandre smo do nekog nivoa uspeli da izvedemo sve, samo nismo bili u situaciji da izvedemo sve kako smo dogovorili. Mi smo pored gradili jedan kompleks sa kojim smo takođe smo imali problema da ga izgradimo - rekao je on u Jutarnjem programu.

Na pitanje, zašto je uzimao novac ako je znao da neće moći da završi to što je trebalo on kaže da nije računao na takav ishod.

- Nismo računali da nećemo moći da završimo sve do kraja - rekao je on, na šta se nadovezala Ivana Radovanović koja je rekla da je Joksimović kockar.

- Moj san je bio da živim na selu pre par godina, a moj prijatelj živi u selu Mušić. Kupila sam zemlju i videla reklamu za "Garden dizajn" i raspitala sam se i rekli su mi da su njegov otac i deda bili pošteni, za njega su mi rekli da je problematičan i da se kockao. Jurio me da mu dam novac, dala sam mu 12.500 evra, a onda sam dobila informaciju da je prokockao milion u kockarnici veče pre. Evo, i sad sam se naježila... To je išlo tako što sam ja izgradila temelje, to je bio dogovor, bili su gotovi u julu, on dolazi i postavlja rogove. U ugovoru je napisao da će rogovi biti 9 cm, a onda u drugom delu ugovora napiše da su 5 cm, a to su čačkalice, to nisu rogovi. Posle je počeo da se vadi na razne načine, te da mu je majka bolesna, te da on ima koronu, te stric... - kaže ona.

Joksimović je na to izjavio da kada veštak bude izašao u kuću da će mu tada biti jasno o čemu se radi i da će tada moći da pričaju o celoj situaciji konkretno.

- Veštak kada bude izašao na tu kuću i način na koji sam ucenjivan da kupim određenu stolariju... Gospođica Ivana nije ni imala građevinsku dozvolu. Ja sam mislio da se na ovaj način iznesu neke stvari, ovim javljanjem uživo, ali to nije ispalo kako treba... Ovde se spominju stotine hiljada evra. Neću da pričam dok sud ne donese odluku - rekao je on za kraj uključenja.

Ivana je potom dodala da ima izveštaj od veštaka koji je i pokazan u pomeutoj emisiji, a u kojem piše da Bogdan Joksimović treba da joj nadoknadi oko 12.000, 13.000 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    23. mart 2022 | 15:32

    Kakve veze ima da li je imala gradjevinsku dozvolu ili ne, ako je narucila mora da je ispostuje..... A onda nek drzava rusi, a ne on u svoj dzep i trazi pravdu....

  • Iki

    23. mart 2022 | 14:56

    Prevaranti znaju brzinu naseg sudstva zato i varaju!

  • Pravnik

    25. mart 2022 | 16:23

    Poštovani, Ovakvi članci i ovakve osvete ljudima gde još nema presude su grubo kršenje zakona u pogledu kršenja persumpcije nevinosti i sva ova lica mogu da odgovaraju. Sve do presude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA