Krstić tužiocu satima pričao o humanitarnom radu: Uhapšen pod sumnjom da je proneverio 10 miliona

 
 
 ≫ 
  • 2

Krstić se sumnjiči da je beogradskim firmama naplaćivao odlaganje otpada, ali umesto u spalionicu u Vinči, otpad je odlagan na zemljištvu u vlasništvu Republike Srbij

Vojkan Krstić, vlasnik firme "Elit gradnja" juče je satima iznostio odbranu, zbog sumnje da je pravio mahinacije sa otpadom, a kako "Telegraf.rs" saznaje, najviše je govorio o svom humanitarnom radu.

Međutim, njemu je dva sata nakon ponoći određen pritvor do 30 dana.

- On je na saslušanju kod tužioca negirao sve što mu se stavlja na teret. Najviše je govorio o svom humanitarnom radu kojim se bavi. Sud mu je odredio pritvor zbog bojazni od bekstva i uticaja na svedoke- kaže naš izvor.

Podsećanja radi, vlasnik firme "Elita gradnja" d.o.o. Beograd Vojkan Krstić, koji je i prvi čovek Spasilačkog centra Srbije, uhapšen je u sredu zbog mahinacija sa fiktivno fakturisanim ugovorima o otpadu, a na štetu tri beogradske opštine od oko 10 miliona dinara.

Policija je po nalogu Višeg tužilaštva uhapsila i šestoro njegovih saradnika.

Krstić je beogradskim firmama naplaćivao odlaganje otpada, ali umesto u spalionicu u Vinči, otpad je odlagan na zemljištvu u vlasništvu Republike Srbije.

U slučaj se sumnja da je umešano i troje zaposlenih u beogradskim opštinama, a oni su pušteni da se brane sa slobode. U pitanju su D. O, D. T. i Ž. P. kojima je sud izrekao meru zabrane prilaska i kominikacije sa svedocima.

Oni su prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirali da su počinili krivična dela.

Članica opštinskog veća opštine Čukarica V. J. i načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti iz opštine Zvezdara N. P. saslušani su u tužilaštvu u sredu, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode uz meru zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima.

Sedmi osumnjičeni u ovom slučaju nije uhapšen po nalogu tužioca, jer je oboleo od kovida-19.

Službena lica zaposlena u opštinskim organima, sumnjiče se da su zloupotrebom službene dužnosti i to sastavljanjem službenih isprava neistinite sadržine i odobravanjem plaćanja fakturisanih usluga bez dokaza o tačnosti podataka - vrednosti izvršenih usluga omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi Krstićevom preduzeću.

Osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA