18 godina optuženom za pokušaj ubistva Žapca: Ispalio 12 hitaca u njega

 
 ≫ 
  • 0

Prema nezvaničnim informacijama, Cvijetićev branilac je na tu presudu uložili žalbu

Apelacioni u Novom Sadu preinačio je presudu Višeg suda, kojom je Goran Cvijetić (45) iz Budisave, na ponovljenom suđenju, oslobođen optužbe za pokušaj teškog ubistva Nebojše Tubića Žapca (58) i nelegalno posedovanje oružja 9. maja 2012. godine.

On je ponovo oglašen krivim i izrečena mu je jedinstvena kazna od 18 godina zatvora, na koliko je i bio osuđen oktobra 2018. godine, kada mu se u jedinstvenom postupku sudilo za pokušaj ubistva Žapca i podmetanje eksplozivne naprave pod službeno vozilo JP „Urbanizam”, čiji je direktor tada bio Tomislav Bokan, lider Narodnog pokreta „Dinara-Drina-Dunav“, prenosi Dnevnik.

Apelacioni sud je ponovo oglasio krivim Cvijetića nakon žalbe tužilaštva na oslobađajujuću presudu, koje smatra da su u ponovljenom suđenju bitno povređene odredbe krivičnog postupka i da je pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.

Prema nezvaničnim informacijama, Cvijetićev branilac je na tu presudu uložili žalbu.

Goran Cvijetić je 2018. za pokušaj ubistva Tubića bio osuđen na 15 godina, za podmetanje bombe šest i nedozvoljeno oružje četiri godine, te mu je izrečena jedinstvena kazna od 18 godina zatvora. Tu presudu je Apelacioni sud aprila 2019. godine delimično izmenio, naloživši da se suđenje za pokušaj ubistva Tubića ponovi, dok je deo koji se odnosi na podmetanje eksplozivne naprave i nošenje oružja bez dozvole potvrdio.

Zbog sumnje da je 9. maja 2012. godine, u Ulici Miše Dimitrijevića u Novom Sadu, ispalivši 12 metaka iz škorpiona, pokušao da ubije Nebojšu Tubića Žapca, koji je sedeo sa poznanicima u bašti picerije „Aleksandar“, Goran Cvijetić je uhapšen krajem maja 2017. godine, ubrzo nakon izlaska iz bolnice u kojoj je bio nakon što je kidnapovan.

Po pravosnažnoj presudi, on se nalazi na izdržavanju kazne jer je 27. juna 2013. godine u Krilovoj ulici ispred broja 1, podmetnuo bombu pod službeno vozilo JP „Urbanizam“. U toj eksploziji dvoje prolaznika je povređeno, a oštećeno je devet vozila koji su tu bili parkirani.

Video: Trenutak hapšenja organizatora pokušaja ubistva srpskog biznismena

(Telegraf.rs)

Video: Hrvatska: Pripreme za sprečavanje poplave u naselju Aljmaš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA