"Pajser brigada" i bivši pripadnik zemunskog klana 20 godina kasnije i dalje pred sudom

Naloženo je da mu se suđenje ponovi pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu

  • 0
Miloš Simović Foto: mup.gov.rs

Ni nakon 20 godina nije okončano suđenje Milošu Simoviću, nekadašnjem pripadniku zemunskog klana, ali i tzv. pajser brigade, povodom optužbi da je zajedno sa drugim pripadnicima ovih grupa protivpravno lišio slobode jednog muškarca, pošto je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na godinu dana zatvora.

Ovom odlukom su usvojene žalbe Simovića i njegovog branioca i naloženo je da mu se suđenje ponovi pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, objavio je Apelacioni sud.

Simović je optužen da je delo izvršio 6. decembra 2002. godine zajedno sa drugim pripadnicima grupe, Dušanom Krsmanovićem i pokojnim Milanom Jurišićem, prema kojima je krivični postupak pravnosnažno okončan, zatim Vladimirom Milisavljevićem zvanim Vlada Budala, u odnosu na koga je postupak razdvojen.

Oni su prema optužnici zajednički protivpravno držali zatvorenim oštećenog muškarca, kojeg su Krsmanović i Jurišić po nalogu pokojnog vođe zemunskog "klana" Dušana Spasojevića odvezli iz njegove kuće u kuću Ðorđa Krsmanovića.

Tokom služenja zatvorske kazne oni su mu zadali više udaraca lopatom po glavi, vezivali su ga i davili lancima i kaiševima i na drugi način prema njemu svirepo postupali, zbog čega je oštećeni više puta gubio svest.

Miloš Simović je osuđen na višedecenjisku kaznu zatvora kao pripadnik zemunskog lana i zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Ðinđića. Kaznu služi u posebnom odeljenju požarevačkog zatvora "Zabela".

Bio u je u bestvu od ubistva premijera u martu 2003. godine do hapšenja 2010. godine na hrvatsko-srpkoj granici.

Dušan Krsmanović uhapšen je u akciji Sablja i osuđen je zbog istih dela na 20 godina zatvora. Uskoro će biti pušten iz zatvora nakon odsluženja kazne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA