Davao novac na kamatu bez validnih ugovora, pa ih tužio što ne mogu da vrate: Nastavak akcije "Gnev"

 
 ≫ 
  • 3

Pomagala mu nevenčana supruga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbednosno-informativnom agencijom i Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, u nastavku akcije „Gnev“ uhapsili su M. M. (31) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, i J. Đ. (31, koja se sumnjiči za krivično delo pranje novca u pomaganju.

- M. M. se tereti da je od 2014. godine građanima iz Kragujevca i okoline tog grada pozajmljivao novac pod kamatom za koju su se usmeno dogovorili, sačinjavao ugovore o zajmu koje nije overavao kod javnog beležnika i priznanice koje je overavao kod advokata, a potom pokrenuo sudske postupke protiv osoba koje novac nisu mogle da vrate, nakon što je prethodno upisivao da im je na ruke dao znatno veći iznos - navodi se u saopštenju MUP-a.

On je, kako se sumnja, od građana koji nisu mogli da izmire dugovanja zahtevao da mu predaju nepokretnosti i na taj način je stekao 30 stanova, kuća i poslovnih prostora, kao i građevinsko zemljište u vrednosti od 45.854.955 dinara.

- Takođe, osumnjičeni je neovlašćenim kreditiranjem građana ostvario prihode u iznosu od 51.139.984 dinara za koje nije podnosio poreske prijave, čime je oštetio budžet Republike Srbije za više od 1,5 miliona dinara. U izvršenju krivičnog dela pranje novca, M. M. je, kako se sumnja, pomagala njegova nevenčana supruga J. Đ., koja je od 2016. godine stekla, koristila i otuđila imovinu u vrednosti od 80.000 evra, iako je znala da potiče iz kriminalnih delatnosti  - dodaje se u saopštenju.

Prilikom hapšenja od osumnjičenih je oduzet automobil marke „audi A8L“, dok im je na osnovu naredbi nadležnog tužilaštva zabranjeno raspolaganje nepokretnostima, uz upis zabrane u javnu knjigu, otuđenja i opterećenja i to 12 kuća, 4 stana, 4 pomoćne zgrade, 1 poslovni prostor i 48 katastarskih parcela poljoprivrednog i građevinskog zemljišta površine 16.56.08 hektara na teritoriji Кragujevca, Кnića i Topole.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu.

Video: Još jedno hapšenje u akciji kodnog naziva Gnev

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    22. decembar 2021 | 09:23

    Jaoj boze gde ce im dusa, ni hajduci nisu tako pljackali to imse mora sve oduzeti jer nisu stekli na posten nacin.

  • Marija

    22. decembar 2021 | 10:46

    Kako je na sudu dobijao sporove, otimao nekretnine, bez validnih ugovora? Tu je cela ekipa, neko iz suda, katastra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA