Otac mladića pretučenog na Kosmetu: "Napali mi dete ispred kuće", oglasila se i Kancelarija za KiM

 
  • 3

Nikola Perić (23) čuvao je stoku kada su ga presreli Albanci i počeli da ga tuku iz čista mira

Tuca u skoli, vrsnjacko nasilje Foto-ilustracija: Shutterstock

Trojica Albanaca napala su oko 19 časova mladića Nikolu Perića (23) dok je čuvao stoku u selu Zebnice, u opštini Novo Brdo na Kosmetu. Bez razloga, iz čista mira, mučki su ga udarali. Nikola je sa telesnim povredama završio u bolnici, a njegov otac, Slobodan Perić istakao je da je izrevoltiran ovim činom.

Revoltiran sam jer mi je neko pretukao dete ispred kuće, dok je vraćao stoku sa ispaše. Cela moja porodica kao i meštani su uznemireni zbog ovog napada. Preneto mi je od očevidaca koji su potrčali da spreče napad da su napadači govorili albanskim jezikom - rekao je za Kosovo onlajn otac pretučenog Nikole.

Mladiću je pomoć ukazana u bolnici u Gnjilanu, a povodom napada na Srbina, oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Ovo je nastavak talasa incidenata prema Srbima na Kosovu i Metohiji, kojih od početka godine ima skoro 90. Nedopustivo je da Nikola bude meta siledžija i huligana samo zato što je Srbin. Ovaj incident izazvao je ogromnu uznemirenost i revolt među srpskim stanovništvom u ovoj opštini - navode iz Kancelarije za KiM.

Kako ističu, očigledno je da antisrpsko raspoloženje na Kosovu i Metohiji ne jenjava, kao i ekstremističke pretenzije  političkih lidera.

- Takvo ponašanje bez sumnje je osokoljeno učestalim provokacijama koje dolaze iz Prištine, kao i nereagovanjem međunarodne zajednice - ističu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da počinioci ovog zločina budu što pre otkriveni i sankcionisani, a bezbednosna situacija u srpskim sredinama podignuta na još viši nivo.

(Telegraf.rs)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kancelarija

    10. avgust 2021 | 00:17

    Ucinite nesto i preduzmite vec jednom, zamislite da je vase dete neko pretukao a mi stalno govorimo privedite pocinioce pravdi i tjt, dajte na neki nacin zastitite te ljude, na recima smo svi jakk, dajte malo dela...

  • PRC

    10. avgust 2021 | 00:02

    Ovo će za koju godinu početi da se dešava po Srbiji.

  • Dejan

    10. avgust 2021 | 00:51

    Kakva bre kancelarija za KiM . To sliži za plate i za zamajavanje naroda . Oni ni sebe ne mogu da odbrane . Use i u svoje kljuse .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA