Olgica je bila "Najuspešnija žena 21. veka": Sad je uhapšena, a javljaju se žene koje je "sredila"

 
 
 ≫ 
  • 8

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova

Olgica Markanović Prelepa Olgica / Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Prelepa osumnjičena za nadrilekarstvo, nadriapotekarstvo i teška dela protiv zdravlja ljudi, Olgica Markanović (31) 2019. godine je osvojila priznanje "Najuspešnija žena 21. veka", a ove je uhapšena u Beogradu.

Tom prilikom je objašnjeno da je Olgičina "formula za uspeh" - ne treba ići kroz život, već rasti kroz život. 

Osumnjičena je na svom Instagram profilu objavila fotografije sa nagradom u rukama uz objašnjenje da je i na privatnom i poslovnom planu mnogo napredovala i osvojila. 

Pored tih fotografija, Olgica je postavljala i druge koje su uglavnom nastajale u Bosni i Hercegovini i Beogradu.

Iskustva žena 

Na društvenim mrežama ranije su se pojavile fotografije žena, koje su nakon tretmana u jednom beogradskom kozmetičkom salonu, kako su kazale, dobile ožiljke ili otoke. Tvrdile su da su bile žrtve nestručnog rada.

Žene su tvrdile da im je loše odrađen tretman plazma penom i sve su to potkrepile fotografijama i svedočenjima.

Žene koje su postavljale fotografije na Instagramu tvrdile su da se kod njih ne radi o standardnim posledicama procedure, već da su navodno "unakažene" i da im je koža "uništena", te da su završile sa opekotinama, keloidima, depigmentacijom, proširenim porama, trajnim flekama.

Nezadovoljne žene su takođe istakle da mahom posledice postanu vidljive tek nekoliko meseci nakon tretmana, a ne odmah što je otežavajuća okolnost.

Nakon toga se oglasila vlasnica kozmetičkog salona.

- Upućeni smo u tu priču. Ovih dana trpimo sajber nasilje od dotičnih osoba koje su čupale i ogolile rane. To je nekolicina devojaka i imamo prepiske u kojima su nam pisale šta su radile nakon tretmana, a što nije trebalo činiti. Sve ostalo su konstruisane priče - kazala je ranije vlasnica salona za medije.

Istakla je tad da njihovi zahvati nemaju ozbiljne posledice i da imaju zaista divna iskustva sa ljudima koji poštuju proces oporavka i tokom tog procesa oporavka svako ima određeni vid rane.

Inače, Olgica Markanović se tereti da je od aprila prošle do 15. marta ove godine, u jednom neregistrovanom estetskom studiju na teritoriji Savskog venca, za novčanu nadoknadu, pružala medincinske estetstke usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad, a za čije obavljanje joj je, po zakonu, potrebna dozvola nadležnog organa.

Prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljena za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, Olgica, kako se sumnja, nije izdavala medicinski izveštaj, fiskalni račun ili priznanice pacijentima nakon zahvata, već im je usmenim putem prepisivala lekove, što je za posledicu izazvalo teško narušavanje zdravlja oštećenih, odnosno pacijenata.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Video: Struka o neproverenim metodama lečenja: Samo terapije koje imaju naučne dokaze dolaze u obzir

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile

    1. jun 2021 | 21:01

    ovoj ne bih dao ovcu nacrtanu da cuva.. al da je strucnjak da se videti na keca

  • Brka

    1. jun 2021 | 20:35

    Nemoj da ste na kraj srca osoba je sve pokušala da ih ukepša znači da nije do nje

  • Перагеније

    1. jun 2021 | 20:18

    Они ишли код ОВЕ да их сређује!!???!!! Зна ли тај свет уопште шта је то због чега су ишли - па није им врачала, нити их "масирала"!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA