Tužilaštvo će saslušati Nebojšu Stefanovića: Prihvaćen predlog Papićevog advokata

 
 
 ≫ 
  • 3

Goran Papić uhapšen je u martu ove godine pod sumnjom da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja

Sednica saveta za nacionalnu bezbednost Foto: Nikola Tomić

Aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović biće saslušan u narednom periodu u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu, a na predlog branioca bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića u sklopu istrage koja se vodi protiv njega, potvrđeno je za Telegraf.rs u Tužilaštvu, u kojem nam je rečeno da je prihvaćen predlog advokata.

U tužilaštvu nisu mogli da otkriju kada bi Stefanović mogao da bude saslušan, a mediji prenose da bi to trebalo da se dogodi 29. aprila. Pored njega, navodno, tužilaštvo je prihvatilo i predlog odbrane da se sasluša bivši načelnik UKP-a Dejan Kovačević.

Goran Papić uhapšen je u martu ove godine pod sumnjom da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Osumnjičen je da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, naložio da se Marku Miljkoviću, članu grupe Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil.

Papić se od hapšenja nalazi u pritvoru koji ističe početkom maja. Iznoseći odbranu, istakao je da nije počinio delo koje mu se stavlja na teret, dodajući da je isključivo postupao po nalozima ministra Stefanovića, koji je u tom trenuktu predvodio Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Advokat Branislav Tapušković podneo je Višem javnom tužilaštvu predlog da se u sklopu istrage protiv njegovog branjenika, nekadašnjeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SPBOK) Gorana Papića, kao svedoci ispitaju nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović i načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP-a Dejan Kovačević.

- Moj branjenik je sve radio po nalogu Stefanovića, a po položaju iznad njega su bili načelnik UKP -a Dejan Kovačević i Ilija Hobota, načelnik SPBOK-a. U naredbi za sprovođenje istrage navodi se da je Papić naložio Milenku Munižabi, tadašnjem šefu beogradske policije, da Belivukovom saradniku Marku Miljkoviću vrati blindirani automobil. Papić sve da je i želeo, nije mogao da izda nalog rukovodiocu beogradske policije - rekao je Tapušković tom prilikom.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA