Krijumčarili migrante kod Kladova, krili u automobilima i napuštenoj vikendici, nađen gumeni čamac

 
 ≫ 
  • 3

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova

Policija migranti Foto-ilustracija: mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu, u saradnji sa stanicom granične policije u tom mestu, u pojačanoj akciji usmerenoj na suzbijanje krijumčarenja iregularnih migranata, uhapsili su E. B. (44), S. M. (39), A. D. (55), svi iz Sombora, i E. M. (38) i M. M. (25) iz Požarevca i pronašli 21 iregularnog migranta.

Policija je sinoć oko 23 sata u jednom selu u okolini Kladova, u blizini reke Dunav, zatekla petoricu osumnjičenih u četiri automobila, kao i 10 iregularnih migranata. U jednom od vozila pronađeni su gumeni čamac i električni vanbrodski motor.

Takođe, policija je prilikom pretrage terena, u blizini mesta gde su zatečeni osumnjičeni, u jednoj napuštenoj vikendici pronašla još 11 iregularnih migranata.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Video: Pala kriminalna grupa iz Loznice zbog trgovine ljudima

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbbgd

    4. april 2021 | 10:55

    Te švercere što uvode migrante u Srbiju treba novčano debelo kazniti i zavaliti im bar 10 godina robije. Oni direktno rade protiv države i ugrožavaju bezbednost stanovništva. Samo jake kazne mogu biti preventiva i ništa drugo.

  • @Kiki

    4. april 2021 | 12:50

    Ne razumem toliko posla u ovoj zemlji. Velike plate, standard batoo. Svi zaposleni uvozimo radnike. A oni švercuju migrante hoće preko hleba i pogača. Pa nemože to tako to mogu određeni napredni kadar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA