Tragičan niz, za dan u Srbiji poginula 3 radnika: Stradali na najstrašnije načine, jedan čekao dete

 
 ≫ 
  • 7

Porodica i kolege žale za velikim gubicima

Les, mrtvak, mrtvacnica, mtrav covek Foto-ilustracija: Shutterstock

Za manje od 24 sata u Srbiji su nastradala tri radnika. Poslednja nesreća dogodila se jutros na stovarištu uglja na Zrenjaninskom putu, kada je D. A. (40) pokušao da popravi viljuškar, ali su ga poklopile vile i slomile mu kičmu. U Svilajncu je došlo do nesreće oko deset časova, u kojoj je stradao radnik (38), potvrđeno je za Telegraf.rs. Na radnika je pao profil težak oko tonu i po, koji se nalazio na 70 centimetra visine.

Stefan S. (26) iz sela Brezovica poginuo je na kopu Debelo brdo na deonici Valjevo - Bajina Bašta, kada se, kako piše Kurir, odvalila stena i pala na bager u kom je on bio. Policija je obavila uviđaj i kako je tačno došlo do tragedije, koja se juče dogodila oko 15.30 sati, biće utvrđeno istragom koja je u toku.

Tri nesreće, za manje od 24 sata, i tri života manje.

Stefan čekao dete

- Bio je divan mladić, ima divnu porodicu, a da tragedija bude još veća, supruga mu je trudna. Niko od nas ne može da veruje da se ovako nešto dogodilo - kaže jedan od poznanika ožalošćene porodice. Odmalena je voleo da radi na bageru. Želja mu se ispunila, ali jadan ni slutio nije da će ovako završiti. Radio je ove poslove nekoliko poslednjih godina. Kako sam čuo, on je radio na kopanju kamena i u nekom trenutku se odvalila stena koja je očigledno bila prilično odvaljena. Pala je na bager i ubila ga na mestu - priča poznanik.

Stefan S. Poginuli Stefan S./ Foto: Facebook

Prema njegovim rečima, život je bio pred njim, radovao se što će postati otac.

- Tuga je što ga dete neće ni u poznati. Najveća tragedija je za njegovu porodicu, ali i za sve one koji su ga poznavali jer je zaista reč o divnom čoveku - objašnjava naš sagovornik.

Tuga na stovarištu uglja

- Radio je nešto na viljuškaru, dok je drugi kolega otišao po ključ, njega su poklopile vile i bukvalno mu slomile kičmu. Bio sam u blizini kada se to desilo, u tom trenutku sam se nalazio u kupatilu, a on je bio iza, na stovarištu. U jednom trenutku me je pozvao kolega da brzo dođem tamo. Scena je bila grozna, pokušali smo da ga iščupamo, da dignemo vile, ali to ručno nije bilo moguće - prepričava šef stovarišta, Mladen Tomić, ovaj uznemirujući događaj.

Kičma mu se slomila na licu mesta... Da sam bar bio tu u tom trenutku... Međutim, kada sam video, već je bilo kasno. Trenutno ne radimo, zatvorili smo kapiju, ovde ima policije i hitne pomoći. Nažalost, nismo mogli ništa da uradimo za našeg kolegu. Tresem se, pijem lekove, ne znam kako ću noćas da zaspim - vidno potrešeno i uznemireno navodi Mladen Tomić.

Na radnika pao profil težak tonu i po

U krugu firme "AD Wood" na radnika je pao profil težak oko tonu i po, koji se nalazio na 70 centimetra visine.

Preminuli radnik je sa kolegom trebalo da zavari profil i šta se desilo još se ne zna - kazali su za Telegraf.rs iz firme.

Radnik je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Nesrećni muškarac je navodno iz Batočine.

Video: Detalji sa lica mesta na gradilištu gde je stradao radnik

(Telegraf.rs)

Video: Porodice gardista ubijenih na Topčideru položile vence na mestu njihovog stradanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draško®️

    9. mart 2021 | 14:26

    Izgubismo vise ljudi na radnom mestu u zadnjih 9 god nego što smo izgubili na Košarama 99-e god. Dali je bilo koji poslodavac odgovarao i dali će odgovarati za smrt radnika na radnom mestu ? Na zapadu za poslodavca je bolje da on izgubi život nego radnik, gledano na posledice koje ga čekaju a ovde se nadje drugi radnik i nastavlja se dalje. Žalosno gde mi živimo !

  • Nikolina

    9. mart 2021 | 13:52

    Kakva tuga, saucesce porodicama.

  • Tuga

    9. mart 2021 | 14:24

    Kod nas je zastita na radu katastrofalna.Svi sto su radili preko znaju kakav je sistem, kad upadne crni šlem i kad pocne da piše kazne, 500e firmi samo sa cigarom da te uhvati,samo ide i slika i šalje kazne firmama. Po dva dana sediš i cekaš da dodje odgovorno lice da ti odvrne 4 šrafa na šahtu da bi ti ušao i završio svoj posao za 5 minuta,ni da pomisliš da pipneš.Žao mi je ovih ljudi.Mnogo toga mora da se promeni,a na prvom mestu mi kao ljudi,da se prestane žmuriti na jedno oko, da odgovorna lica rade svoj posao po zakonu i da nema pardona. U pitanju su ljudski životi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA