Različite izjave za pokušaj ubistva makazama: Milena tvrdi da se branila, izbola Gavru u samoodbrani

 
  • 0

Na suđenju je izjavila i da ju je Gavra tukao, naročito kad se napije

Nasilje u porodici Foto-ilustracija: Shutterstock

U novosadskom Višem sudu otvoren je glavni pretres protiv Milene Cvetković (41) iz Novog Sada, okrivljene za pokušaj ubistva svog bivšeg parnera makazama, 2019. godine u iznajmljenom stanu.

Okrivljena je negirala delo koje joj se stavlja na teret, a oštećeni, koji se nije pridružio njenom krivičnom progonu, niti potraživao odštetu, na početku dokaznog postupka, izneo je u bitnom delu gotovo suprotnu verziju događaja, piše Dnevnik.

Prema navodima optužnice, 21. marta 2019. godine u Novom Sadu, u Subotičkoj ulici, u stanu u kojem neprijavljeno boravi, okrivljena je pokušala da u hodniku liši života Gavru K., tako što je kuhinjskim nožem, nakon kraće rasprave, zamahnula prema njemu, ali ga je on uspeo izbiti iz njene ruke, pri čemu se i posekao o oštricu.

Nakon toga, ona je uzela makaze iz kuhinje i oštećenom zadala tri ubodne rane, zbog čega je on pao na pod, a posle toga ga je više puta šutnula u predelu grudnog koša.

Zatim ga je polila vodom i pomogla mu da ustane i uz pomoć prijatelja ga izvela u dvorište, a zatim ga gurnula preko kapije. Tom prilikom, oštećeni je zadobio povrede opasne po život, navodi se u optužnom aktu, koji zastupa zamenik Višeg tužioca Ksenija Dajanović.

Izjava okrivljene Milene je ostavila utisak da je ona nanela povrede Gavri u samoodbrani, dok je on u svom iskazu naveo suprotnu verziju, odnosno da je on imao nameru da ode iz njenog stana i dok se obuvao, ona je, zapravo, njega napala.

Predsednik veća, sudija Srđan Savić, stoga je zahtevao suočenje između okrivljene i oštećenog kao i između svedoka i oštećenog.

- Znam ga šest godina, a prvu godinu sam živela kod njega, dok se nisam snašla. Međutim, čim malo više popije, bio je pakao od života. Dobijala sam batine sve češće. Odlazila sam od njega, a on me je potom maltretirao i noćnim pozivima telefonom. Nekad se ponašao normalno, pa za sat vremena postajao drugi čovek. Ponekad bi me kasnije zvao u goste, onako prijateljski i obećavao da će se promeniti - navela je optužena iznoseći odbranu.

Dodala je da je radila u građevinskoj firmi i odlazila s vidnim povredama na posao. Navela je da je on jednom došao kod nje na radno mesto i da mu je njena šefica rekla da nije znala da se žene tuku, a on joj je odgovorio da on tuče.

- Te večeri sam bila s Šandorom P. i pripremala večeru, kada me je telefonom nazvao Gavra i pozvao me da dođem u kafanu. Prvo sam ga odbila, ali ipak smo nas dvoje otišli i zatekli ga vidno pijanog. Nekako smo, na kraju, svo troje završili kod mene u stanu. Nakon večere, počela je sitna svađa između Gavre i mene, ne sećam se oko čega. Šandoru je, opet, pozlilo, krenula mu krv na nos, otišla sam da vidim da li je dobro i u hodniku me zaustavio Gavra i udario mi par šamara, ne znam zašto. Pala sam i počela da plačem, a onda je on uzeo kuhinjski nož sa stola, krenuo je na mene, ali je Šandor izašao iz kupatila, zavrnuo mu ruku, pa mu je tako izbio nož - ispričala je Milena.

Rekla je da ju je potom Gavra udario još par puta u lice i nogom u predeo stomaka, šutnuo u butninu, posle čega je pala.

- Kada sam ustala, krenuo je nešto da uzme, uplašila sam se, uzela prvo što sam stigla i ubola sam ga jednom ili dva puta. Bilo mu je zatim loše, uzala sam vodu i polila ga po licu da dođe sebi. Kad se sabrao, podigli smo ga i ispratili. On se na ulici normalno kretao, a ja više o toj večeri ne znam ništa - izjavila je optužena.

Nastavak suđenja zakazan je za 14. april, kada će se izjasniti o nalazima i mišljenjima stručnjaka za psihijatriju, sudsku medicinu i DNK.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA