Brnabić o radnjama kriminalne grupe Velje Nevolje: To su zločini nezamislivi za jedan normalan mozak

 
 
 ≫ 
  • 18

- To su zločini, otmice ljudi, ubistva nezamislivi za jedan normalan mozak - navela je Brnabić

Aleksandar Vučić, Ana Brnabić Foto: ATA Images

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras na RTS da je hapšenje kirminalne grupe Veljka Belivuka najveći udar organizovanom kriminalu od operacije ''Sablja'' 2003. godine, pokrenute posle ubistva premijera Zorana Ðinđića.

Govoreći o današnjem hapšenju, Brnabić je rekla da je u pitanju jednako opasna i dobro organizovana grupa kao Zemunski klan, ako ne i opasniji u nekim aspektima, to su zločini, otmice ljudi, ubistva nezamislivi za jedan normalan mozak - navela je Brnabić.

- Ovo je tek početak. Nastavljamo ovu borbu - rekla je Brnabić za RTS i navela da postoje još neki gradovi, kao što su Subotica, Vranje i Valjevo, gde treba da se nadležni obračunaju sa organizovanim kriminalom.

Ona je naglasila da je vlast u Srbiji najavila da će borba protiv organizovanog kriminala i mafije biti jedan od ključnih piroriteta, uz borbu protiv korona virusa.

 - Želimo da iskorenimo organizovani kriminal koliko god to bilo opasno po ljude koji se time bave - rekla je Brnabić.

Navela je da tajming hapšenja nije namešten da se podudari sa prvih 100 dana rada Vlade Srbije.

Navela je da operativni rad i MUP-a, BIA, Tužilastsva i stručnih službi traje više meseci i da je do hapšenja došlo kada su stručne službe procenile da je vreme da se zada udarac organizovanoj kriminalnoj grupi.

Podsetimo, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su jutros oko 5 ujutro po nalogu Tužilaštva.

Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković uhapšeni su dok su išli da spale automobile koje su koristili za izvršenje krivičnih dela.

Uhapšeni su i V.D. (47), A.V. (40), M.B. (37), D.T. (39), N.S. (34), N.L. (42), M.T. (34), V.G. (39), F.I. (30), S.L. (36), B.K. (34), V G. (37), M.B. (33), N.S. (30), N.Đ. (36), Ž.K. (42) i N.J. (50).

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Belivuk je nekadašnji vođa navijačke grupe "Janjičari", koja je bila paravan za brojna krivična dela, a sada je uhapšen kao vođa navijačke grupe "Principi", vodeće u hijerarhiji cele tribine navijača Partizana, poznatijih kao Grobari. Jedan je od glavnih ljudi beogradskog podzemlja koji je usko sarađivao sa crnogorskim "kavačkim klanom".

Video: Snimak hapšenja na Partizanovom stadionu

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrac

    4. februar 2021 | 22:35

    Imate vi u svakom gradu posla ko hoce da radi.

  • Nelja Vevolja

    4. februar 2021 | 23:40

    Ceo grad to zna godinama, od penzosa u parku do ribolovca na Dunavu. Bili vam dobri sve do afere o prisluškivanju, i onda odjednom kurir bombarduje Hrkalovićku i Nevolju, zatim hapšenje, i zgrožavanje. Gde ste ziveli vi poslednjih sedam godina?

  • dekica

    4. februar 2021 | 21:30

    pazi boga ti sad ste pametni,pa sto ih niste pre hapsili i u zatvor..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA