≫ 

Velja Nevolja i Marko Miljković planirali bekstvo iz Srbije: Pali sa 44 hiljade evra

Ključni dokaz je, kako navode pojedini mediji, automobil "smart", koji je uhapšena grupa Veljka Belivuka planirala da uništi na Rudniku

  • 31
Veljko Belivuk Velja Nevolja Veljko Belivuk, "Velja Nevolja" Foto: Tanjug/Rade Prelić

Veljko Belivuk i Marko Miljković su uhapšeni u trenutku kada su planirali bekstvo iz države, saznaje Telegraf iz izvora bliskih istrazi.

Kod Belivuka prilikom hapšenja pronađeno je 44 hiljade evra, a kako Informer prenosi, lider navijačke grupe Grobari se sumnjiči da ima veze sa ubistvom navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića iz Koteža.

Akcija u 5 ujutru

Ponavljamo, Velja Nevolja i Marko Miljković uhapšeni jutros oko 5 sati po nalogu Tužilaštva. Hapšenje Belivuka dogodilo se na Rudniku, gde je planirao bekstvo iz Srbije.

U isto vreme uhapšeno je još 16 pripadnika njegove kriminalne grupe. Svi su "pali" dok su išli da spale automobile koje su koristili za kriminalne obračune. Oni se terete za najteža krivična dela - ubistva i otmice.

Prema nezvaničnim informacijama, pronađen je i dobar deo dokaza koji potvrđuju učinjena dela za koja se sumnjiče.

Reč je o grupi, koja je, navodno, povezana sa jednim kriminalnim klanom iz Crne Gore.

Nakon hašenja Belivuk je doveden u svoj stan u Beogradu, saznaju mediji, a zatim i na stadion Partizana.

Prema nepotvrđenim navodima, koje je objavio Kurir, pronađene su i tri vikendice za skrivanje, koje se tretiraju kao mesta zločina. One se nalaze između Loznice i Gornjeg Milanovca, a u njima je pronađeno mnogo dokaznog materijala - rekao je dobro obavešteni izvor za Kurir.

Međutim, ključni dokaz je, kako se spekuliše, automobil "smart", koji je uhapšena grupa Veljka Belivuka planirala da uništi na Rudniku.

Upravo tim automobilom, kao i reno senikom, Belivuk i Miljković su planirali beg. Ceo plan osmislio je Miljković.

Nove fotografije posle izvođenja Belivuka iz "šteka" Grobara:

Ovako je izgledalo kada su specijalci dovodili Velju Nevolju na stadion:

Misterija "smarta"

Navodno, u tom automobilu "smart" Belivuk je svojevremeno saobraćajnom kamerom snimljen u razgovoru sa Goranom Veličkovićem Goksijem, kome se gubi svaki trag od avgusta prošle godine.

Blic piše da Smart navodno krije tajnu i daje odgovore na sva pitanja ovog velikog slučaja. Opetativni podaci pokazuju da su uhapšeni baš zbog toga hteli da ga unište.

Inače, Goranu Veličkoviću Goksiju svaki trag gubi u avgustu 2020. godine. On je zajedno sa Milošem Radisavljevićem Kimijem oformio navijačku grupu "Partizanovci" koja je prestala sa aktivnostima na tribinama.

Pre nestanka Veličković se nalazio u Centralnom zatvoru jer je protiv njega vođen istražni postupak, ali je izašao u martu.

On je nestao 3. avgusta, a nestanak je prijavljen 5. avgusta u Policijskoj upravi Beograd.

Video: Načelnik kriminalističke policije: Kriminalna grupa se krila iz navijačke grupe Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    4. februar 2021 | 13:19

    Šta je sa upravom Partizana?

  • Igra

    4. februar 2021 | 13:32

    Malo suplja i smesna prica. Te su smart hteli da zapale, te su smartom nameravali da pobegnu iz Srbije, te se pre par dana vratili u Srbiju da bi pobegli iz nje... Lici na jako brzo pustanje...

  • RODJAK

    4. februar 2021 | 13:15

    opet sportski riboliv uhvati i pusti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA