Voz udario devojku u Nišu, na mestu nesreće pronađene slušalice: "Letela je sigurno desetak metara"

 
 
 ≫ 
  • 0

Očevidac je čuo da je mašinovođa svirao

Mlađa ženska osoba teško je povređena danas oko 11.30 sati na pruzi Niš – Dimitrovgrad kada je udario voz dok je prelazila prugu van obeleženog prelaza.

- Pacijentkinja je primljena u Urgentni centar na odeljenje reanimacije sa višestrukim povredama glave i svih ekstremiteta, intubirana je, ali je neposredno životno ugrožena - saopšteno iz KC Niš.

Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je osamnaestogodišnja devojka.

Policija obavlja uviđaj, utvrđuju se uzroci nesreće.

Voz udario devojku u Nišu Foto: D. K.

Postoji sumnja da devojka nije čula kompoziciju koja joj se približavala jer su na mestu nesreće pronađene slušalice.

- Voz je prolazio oko 11.20, ja sam tu drva neka sekao, i odjednom čujem voz svira, svira... Pogledam, vidim, voz staje... Pogledam, vidim, devojka leži na pruzi... Priđem, oni su izašli, kažu: 'Nemoj da je diraš!' Video sam da je bila živa, da je disala. Hitna pomoć je došla posle 20 minuta, drugo ne znam šta da vam kažem... Daj Bože da je ona dobro, letela je sigurno desetak metara – kazao je Nebojša Mladenović, očevidac nesreće.

Infrastrukture železnice Srbije: Devojka u kritičnom stanju, prelazila na mestu gde je zabranjeno kretanje

Danas u 11.20 sati, pri ulasku u železničku stanicu Ćele Kula, u Nišu, putnički voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad na otvorenoj pruzi naleteo je na nepoznatu žensku osobu, koja je tom prilikom zadobila izuzetno teške povrede opasne po život i trenutno se nalazi u kritičnom stanju.

Prema informacijama sa terena, reč je o sedamnaestogodišnjoj devojci koja je na otvorenoj pruzi prelazila preko koloseka na mestu gde to nije dozvoljeno i gde je zabranjeno kretanje.

Na mesto nesreće, odmah su izašli pripadnici MUP-a i Hitne pomoći, kao i Železnička komisija za vanredne događaje koja treba da utvrdi uzroke ovog događaja.

Teško povređena osoba kolima Hitne pomoći prevezena je sa mesta nesreće.

„Infrastruktura železnice Srbije“ izražava žaljenje zbog nesreće koja se dogodila.

Još jednom upozoravamo sve učesnike u saobraćaju, a posebno pešake, da poštuju saobraćajnu signalizaciju, da budu pažljivi i ponašaju se odgovorno u blizini pruge i da ne prelaze prugu na mestima gde to nije dozvoljeno, kako bi se izbegle ovakve nesreće.

Video: Voz udario u autobus kod Niša i prepolovio ga, ima mrtvih

(Telegraf.rs)

Video: Milena Popović o filmu "Izlet"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA