Pucnjava na srpsku decu kod škole u Donjoj Brnjici nije prva: Srbi strahuju za svoje najmilije

 
 
 ≫ 
  • 4

Meštani su videli decu kako beže, nakon čega su se okupili oko crkve odakle su pozvali policiju

Pucnjava u blizini škole u Donjoj Brnjici kod Prištine Pucnjava kod škole gde se igraju srpska deca kod Prištine Printskrin: Telegraf TV

Srbi iz multietničkog sela Donja Brnjica nadomak Prištine poručili su, nakon incidenta u ovom selu kada je nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja u blizini dece, da su zabrinuti i da traže zaštitu od policije i Kfora. Takođe su rekli da se slična situacija desila i pre tri noći. 

Oni su se okupili večeras u centru sela nakon incidenta, jer su zabrinuti, pre svega, za decu i imovinu.

- Ovo je situaciju gde treba da se stane na kraj ovome. Iza ovoga stoji neko, ovo nije prvi put, pre tri noći sličan slučaj, samo što imamo sreću da se sve završilo kako treba - rekao je Zlatko Miladinović, prenosi kosovo-online.com.

On je apelovao na Kfor, policiju i predstavnike Srba da sednu za stolom i pričaju ističući da ovdašnji Srbi odavde nemaju gde.

- Tražimo od policije da nam kaže šta su uradili, od njih tražimo da nas zaštite ili će nas braniti ili ćemo se sami braniti, drugog izlaza nemamo - poručio je Miladinović.

Incident se dogodio oko 19:30 časova. Meštani su videli decu kako beže, nakon čega su se okupili oko crkve odakle su pozvali policiju.

- U strahu smo kako će biti dalje. To se dogodilo u školskom dvorištu, uperili su pištolj, opalili su metak, našli su čauru. Ono što je najvažnije je bezbednost dece. Uplašeni smo svi, najgore što može da nam se desi da moramo organizovati straže kako bi oni čuvali decu i imanja zbog bezbednosti.

Ne znamo ko stoji iza ovoga, policija nije otkrila ništa do sada ni napadače ni lopove, dvadeset godina živimo ovde i borimo se - rekao je Mladen Đošić.

Video: Pucnjava u blizini škole kod Prištine

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siptari horde sa kavkaza

    4. oktobar 2020 | 07:49

    Mir siptarcine junaci u hordama.

  • Sibin

    4. oktobar 2020 | 11:53

    Pa el umeju ti Srbi tamo da pucaju???samo kukaju,pucaju na njih,dobijaju batine!!!sta ocekuju,da dodje neko odavde da ih brani i cuva???!!!

  • BG 1

    4. oktobar 2020 | 08:19

    Pucnjave ima i po gradovima Srbije,da li na ili pored dece i ona to čula,sve se samo politizuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA