Određen pritvor vlasniku bazena u Niškoj Banji koji je momku čekićem polomio lobanju na punoletstvu

 
 
 ≫ 
  • 31

Ivica M. je od ranije poznat organima gonjenja zbog krivičnih dela

Čekić, policija, policijska traka, uviđaj Ivica M. je od ranije poznat organima gonjenja zbog krivičnih dela / Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Pixabay

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je danas pritvor do 30 dana Ivici M. (43) iz Niške Banje osumnjičenom za krivično delo teško ubistvo u pokušajuIvica, koji je vlasnik bazena H2O u Niškoj Banji, je u subotu oko 22 sata čekićem udario sedamnaestogodišnjeg N.A., gosta na rođendanskoj žurci koja se održavala u njegovom objektu, i polomio mu lobanju.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, na predlog Višeg javnog tužilaštva Ivici je određen pritvor koji mu se računa od dana hapšenja 30. avgusta u 1.30 sati i može trajati najduže do 28. septembra 2020. godine.

Rešenjem sudije za prethodni postupak pritvor je određen iz razloga propisanih odredbom člana 211. stav 1. tačka 3. i 4. Zakonika o krivičnom postupku.

Ovim propisima je predviđeno da se pritvor određuje ako postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti.

Takođe, razlog za određivanje pritvora, koji je postojao u ovom slučaju je da je  za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, odnosno kazna zatvora preko pet godina za krivično delo sa elementima nasilja ili mu je presudom prvostepenog suda izrečena kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - navela je ova pravosudna institucija.

Kako je Telegraf rs, već pisao, N.A. je bio gost na proslavi osamnaestog rođendana školske drugarice kada je došlo do incidenta. Prema nalazima istrage, vlasniku bazena se nije dopalo što su se mladi koji su malo više popili, previše opustili pa je pokušao da žurku skrati.

To je dovelo do konflikta, pa je Ivica išamarao jednog tinejdžera. N.A. i dvojica njegovih drugova su pokušala da zaštite napadnutog dečaka, ali je vlasnik bazena dohvatio čekić i N.A. udario u glavu a njegovog druga Đ.I. istukao pesnicama.

N.A. je zadobio otvoreni prelom lobanje zbog čega je iste večeri operisan i sada je u stabilnom stanju. Ivica M. je od ranije poznat organima gonjenja zbog krivičnih dela.

Video: Brutalna tuča kupca i radnika obezbeđenja u tržnom centru u Kragujevcu

(D.K.)

Video: Od novembra počinje skrining karcinoma pluća, pulmolog otkriva ko je u riziku i zašto treba da dođe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eee

    31. avgust 2020 | 18:00

    A do juce ste ga branili kad se objavila vest ala se okrecete kako vetar duva

  • CH

    31. avgust 2020 | 16:34

    Kriva drzava.Zasto?Pa da su mu trazili poreklo imovine koje on naravno nema nikako ne bi ni zidao bazen.Ali Srbija mala zazmuri na oba oka te obaj kriminalac i slicni njemu prave hotele motele stanove i bazene od ko zna cijih para i kako stecene.Sad 10 god robije za pokusaj ubistva pa kad izadje poreklo imovine.To bi bila pravedna drzava.Ovako . . . .

  • Slavko

    31. avgust 2020 | 17:50

    Nije mi jasno kako takav lik moze dobiti dozvole da drzi objekte u kojima se okupljaju ljudi. Protiv toga se moramo boriti. Poznati kriminalci su vazni biznismeni???????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA