Veliko hapšenje u Srbiji: Prodavali lažne PCR testove i dokumenta, za jedno od toga uzimali 800 evra

 
 
 ≫ 
  • 20

Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srbije u periodu od januara 2020. godine do danas pronalazila lica zainteresovana za nabavljanje lažnih javnih isprava

Hapšenje, lisice, uhapšen, policija, test Foto: Shutterstock, Pixabay

Šest osoba uhapšeno je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da su se udružili u kriminalnu grupu radi falsifikovanja ličnih dokumenata, ali i na desetine lažnih PCR testova, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

- Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala SBPOK MUP Republike Srbije, danas je lišeno slobode šest lica i to: M.P, M.M, S.G, L.B, S.I. i M.I, zbog izvršenja krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346. KZ i falsifikovanje isprave iz člana 355. KZ - saopštili su iz tužilaštva.

Kako navode, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srbije u periodu od januara 2020. godine do danas pronalazila lica zainteresovana za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao i više desetina lažnih rezultata PCR testova na KOVID-19.

Osumnjičeni su za izradu faksifikovanih dokumenata naplaćivali naknadu u iznosu od 100 do 800 evra po dokumentu.

U toku su pretresi na više lokacija, nakon čega će osumnjičena lica biti privedena radi saslušanja u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Video: Robot u laboratoriji u Batajnici obrađuje 94 uzoraka za 45 minuta, i menja ljudske ruke

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷😷😷😷😷

    19. avgust 2020 | 14:24

    Dobro jutro kolumbo prodaju ih na svim mestima inace kako bi nasi ljudi bez ikakvih dokumenata 2 puta nedeljno vozili kombi za Austriju da nemaju test kupuju ih i za po 50 eura a vi se sada probudili.

  • Napredna

    19. avgust 2020 | 14:28

    Srbija rodjaci nema vama spasa ni za milijardu godina??!!

  • Драган

    19. avgust 2020 | 14:42

    То је квалитет државе !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA