Pančevo tuguje: Ovo je otac devojčice (11) koja se udavila u Limu, uspeo da spase sina, ne i ćerku

 
 ≫ 
  • 29

Očevici pričaju da su mogli da vide kako auto tone u reku

Ivica Dragan, Prijepolje, saobraćajna nesreća Foto: Facebook/I.D.

Porodicu iz Pančeva zadesila je velika tragedija kada je danas iz reke Lim izvučeno telo njihove mezimice, devojčice K. I. (11). Ona je jedina koja u teškoj saobraćajnoj nesreći nije uspela da se spase. Iz auta koji je sleteo sa puta i upao u reku spasili su se njeni otac i brat.

Iako je otac devojčice, Ivica D. pokušavao da izvuče nesrećno dete iz vode, nije uspeo jer je auto potonuo. Kako svedoci kažu, on je na bezbedno izvukao sina, a potom se vratio do reke kako bi pomogao ćerkici. Jedan od mladića koji se zatekao tu je čak zaronio, ali nije mogao ništa da uradi.

Kako saznajemo, porodica iz Pančeva se bavi ugostiteljstvom, odnosno, drže bistro u centru grada. Deca su išla u osnovnu školu u centru grada.

Dečak molio Boga da mu sestra preživi

Kako je ispričao M.O., vozač kamiona, on je samo nekoliko minuta pošto se dogodio težak udes naišao i video dečaka kako plače.

- Kako je bila noć, u jednom momentu sam video siluetu deteta u puzećem položaju. Čuo sam kako plače. Došao sam do njega, pitao ga šta se dešava - počinje priču vidno potresen vozač M.O.

Moj tata je dole, moja sestra je u vodi. Bože, molim te, spasi moju sestru. Neću da izgubim sestru, ponavljao je dečak, kroz jecaj. Pokušavao sam da ga smirim. Odeća mu je bila skroz mokra. Skinuo sam mu majicu i čarape, doneo peškir iz kamiona, kako bih ga obrisao. Ljudi koji su bili u blizini doneli su mu suvu majicu, da obuče - rekao je vozač kamiona za Novosti.

M.O. kaže kako taj prizor nikada neće zaboraviti. Kako mu je ispričao dečak, otac je spasao njega i kada je on bio na sigurnom, vratio se da spašava sestru.

Pored reke je, kako kaže, došla grupa od nekoliko ljudi, pokušavajući da pripomognu nesrećnom čoveku.

- Jedan momak, koji je meštanin i živi u blizini, čak je ušao u reku, zaronio, ali nažalost nije uspeo da pomogne - kaže vozač. Očevici su mogli da vide kako auto bukvalno tone u reku.

Video: Pronađeno telo devojčice u reci Lim nakon potrage žandarmerije

(Telegraf.rs)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA