Policajac koji je poginuo kod Odžaka išao na koncert Baje Malog Knindže: Kolege ne pamte teži uviđaj

 
  • 8

Danijel R. (49) nastradao je kada je ispao iz automobila. Lekari su dva puta uspeli da ga vrate u život, ali je ipak podlegao povredama

Na putu Bački Gračac - Odžaci u subotu oko 23.30 poginuo je policajac Danijel R. (49) koji je vozilom BMW udario u zaštitnu ogradu pre mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav i ispao iz automobila, zadobivši teške povrede glave i tela, od kojih je preminuo.

Policijska stanica u Odžacima, u kojoj je Danijel radio skoro 30 godina, dobila je informaciju da je kod mosta sleteo u kanal automobil pančevačkih registarskih tablica. Kolege nisu ni slutile da je u kolima bio njihov Danić, kako su ga svi zvali.

Danijel je iz Bačkog Gračaca, gde je živeo, automobilom koji je pozajmio od sina, krenuo u subotu pre ponoći da sa društvom prisustvuje koncertu Baje Malog Knindže u jednom odžačkom kafiću. Te noći je padala kiša i pretpostavlja se da je zbog klizavog kolovoza i neprilagođene brzine udario u zaštitni odbojnik pre mosta, koji se, inače, nalazi na opasnoj krivini. Kola su upala u kanal, a Danijel je još davao znake života kad je stigla ekipa Hitne pomoći iz Odžaka.

- Dva puta su uspeli da ga vrate u život i činilo se da će biti spašen, jer je posle reanimacije počeo da mu radi puls. Bio je spreman sanitet da ga transportuje u Novi Sad, ali je, uprkos natčovečanskim naporima lekarske ekipe, podlegao povredama- rekao je izvor iz policije.

Zbog uviđaja, kojem su prisustvovale sve policijske patrole i sav starešinski kadar odžačke PS, kao i tužilac iz Sombora, put Bački Gračac - Odžaci bio je u blokadi četiri sata.

- Bila su prisutna i tri sanitetska vozila, jer se nije znalo da li je sa Danijelom još neko bio u kolima, koja su završila u kanalu. Bili su prisutni i vatrogasci i ronioci, a dizalicu, kojom je vozilo izvučeno iz kanala, obezbedilo je preduzeće "2. maj" iz Apatina. U poslednjih 20 godina to je bio najteži uviđaj, zbog neosvetljenog, nepreglednog terena, kiše i hladnoće - rekao je za "Novosti" policajac iz Odžaka.

Danijel je iza sebe je ostavio suprugu, sina i ćerku.

Baja prekinuo koncert

U Bačkom Gračacu žive potomci kolonista iz Like, koji su poznati po fanatičnoj ljubavi prema zavičaju. Kolege kažu da je Danić bio „Ličanin jedan kroz jedan“, tako da nije mogao da propusti koncert ličke legende Baje Malog Knindže. Posle informacije da je Danijel poginuo, Baja je prekinuo koncert u Odžacima.

Kolegama nije jasno kako je Danijel poginuo, jer je, kako kažu, tim putem skoro tri decenije svakodnevno vozio. Ističu, međutim, da je krivina kod mosta, na koji se penje ulevo, a posle njega naglo skreće udesno, veoma opasna. Navode da je tu izgubilo život četvoro ljudi, a pre dvadesetak godina na tom mestu je, vozeći motocikl, poginuo i policajac iz Ratkova, takođe iz odžačke opštine.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Video: Hrvatska: Pripreme za sprečavanje poplave u naselju Aljmaš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MrX

    22. decembar 2019 | 21:59

    Zaleteo ga na pravcu ka Odžacima, pravac je dugačak 1 km, nije na vreme ukočio pred most... verovatno malo i alkohol, a malo i neiskustvo sa BMWom i udario u zaštitnu ogradu i sleteo u kanal... jasno kao dan. Batalimo priče kako mu je pozlilo... 49 godina, policajac... zdrav prav.

  • J...

    22. decembar 2019 | 22:35

    Nesto su putevi klizavi!!!danas pri povratku iz smedereva gde je odvajanje za auto put ka nisu pri maloj brzini proklizao nam auto!!!kao da ima nekih masnoca na putu!!!!

  • Rale kle

    23. decembar 2019 | 01:17

    S obzirom da je ispao iz auta verovatno nije bio ni vezan, jbg sudbina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA