Srbi uhapšeni zbog šverca 800 kilograma kokaina: Policija im presrela jedrilicu na okeanu

 
 ≫ 
  • 8

Pripadnici srpske kriminalističke sarađivali su na ovom slučaju sa španskim kolegama

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je na osnovu operativnih podataka srpske policije u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, sačinjena pretežno od srpskih državljana, koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

- Nakon višemesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, tačnije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije uspešno je realizovana zaplena oko 800 kilograma kokaina - rekao je Rebić.

Prema njegovim rečima, nakon prikupljenih informacija da se ova organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije su sa tim saznanjima upoznali španske kolege.

Vladimir Rebic Vladimir Rebić, Foto: mup.gov.rs

Španska policija, na osnovu tih informacija, kako je naveo direktor, u Atlanskom okeanu zaustavila je jedrilicu u kojoj je pronađen kokain. Rebić je istakao da su tom prilikom kolege iz Španije uhapsile trojicu osumnjičenih članova posade, koji su državljani Srbije, Meksika i Rusije.

Direktor srpske policije je dodao da je istovremeno u Republici Srbiji izvršen pretres na četiri lokacije i da su uhapšene još dve osobe osumnjičene da su, kao članovi ove organizovane kriminalne grupe, davali logističku podršku trojici uhapšenih na jedrilici, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

- Ova akcija jasno pokazuje opredeljenost i posvećenost srpske policije u borbi protiv narkotrafikinga i želim da čestitam pripadnicima kriminalističke

policije na ovom izuzetno dobrom rezultatu i da se ujedno zahvalim kolegama iz Španije i Velike Britanije na uspešnoj saradnji - zaključio je Rebić.

VIDEO: Srbin uhapšen na Haitiju kao deo bande naoružane do zuba

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. septembar 2019 | 15:06

    ELITA NA ZAPADU BICE STRASNO LJUTA JER NEMA SMRKANJA!!!!!

  • Veteran

    2. septembar 2019 | 15:24

    To nisu Srbi, nemojte da vredjate, zna se ko tolike količine svercuje..

  • Toni

    2. septembar 2019 | 15:42

    Da ih ne hapse sa strane ne bi ni znali za njih,ovde ih drzava ne dira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA