Odloženo suđenje za ubistvo navijača FK Rada u klubu "Nana": Sudija rekla da je to i očekivala

 
  • 1

- Dok su bili uslovi za ispitivanje oštećenog i svedoka, vi ste pravili egzibicije. Poslednji glavni pretres održan je 25. februara, zbog vašeg ponašanja svi pretresi od tada do sada su odlagani. Sada nemamo ni oštećenog, ni svedoke. Nisu došli - rekla je sudija Višeg suda Marina Anđelković

Suđenje Nedeljku Grboviću, optuženom da je u decembru 2017. ubio Aleksandra Savkovića, navijača FK Rad, ispred kluba "Nana" u Beogradu, odloženo je juče pošto se u sudnici nije pojavio oštećeni Adi Iseinović.

Iseinović, koji je bio ranjen kada je Savković ubijen, nije opravdao svoj izostanak, pa ga je sudija Marina Anđelković kaznila sa 50.000 dinara. Nakon što je konstatovano da oštećeni nije došao, sudija je optuženom Grboviću rekla "da je očekivala da će se ovako nešto desiti".

- Dok su bili uslovi za ispitivanje oštećenog i svedoka, vi ste pravili egzibicije. Poslednji glavni pretres održan je 25. februara, zbog vašeg ponašanja svi pretresi od tada do sada su odlagani. Sada nemamo ni oštećenog, ni svedoke. Nisu došli. U momentu kad su oni bili tu, vi ste pravili da ne kažem šta. Sad smo došli do toga da su oštećeni i svedoci prestali da dolaze - rekla je sudija Višeg suda. Nastavak suđenja zakazan je za 21. oktobar.

Podsetimo, Nedeljko Grbović je prvo pred sudom priznao da je ubio Savkovića, pa je potom najavio "da želi da iznese novu odbranu, pošto je sve slagao". On nije izneo novu odbranu, već se predomislio i ostao pri ranijem iskazu.

Sahrana Aleksandra Savkovića Fotografija sa sahrane Aleksandra Savkovića; Foto: Telegraf

OTAC UBIJENOG SAVKOVIĆA: "NISAM VOLEO ŠTO IDE U NANU"

Predrag Savković, otac Aleksandra Savkovića svedočio je na februarskom ročištu pred Višim sudom. On je potpuno slomljen tada ispričao kako je išao da identifikuje mrtvo telo svog sina.

- U pet ujutru me je probudila drugarica naše snaje i rekla da dođemo hitno u Urgentni centar. Tamo sam video Sašine drugove i drugarice, snaju kako plače i ponavlja "valjda nije on". Odveli su me u neki podrum da prepoznam sina, i to je poslednje kako ga pamtim - leži mrtav na stolu, u plastičnoj kesi. Trebalo je da odem kući i kažem ženi da više nemamo sina. Supruga i ja smo deset godina čekali Sašu, lečili se, išli u Nemačku, Austriju, kod lekara i travara. Na kraju smo vantelesnom oplodnjom u Zagrebu dobili dete. Ovo je uništilo naše živote, snaja svaki dan ide na groblje, pali sveću i nosi cvet - očiju punih suza ispričao je otac ubijenog navijača.

Aleksandar Savković Savke Čitulje Aleksandru Savkoviću; Foto: Večernje Novosti

Utučeni otac u sudnici je početkom godine istakao da nije znao da njegov sin nosi pištolj.

Nisam voleo što ide u "Nanu", govorio sam mu da to ne radi, jer sam ja rođeni Beograđanin i znam kakav je to klub - kazao je otac.

OPTUŽENI IZJAVIO SAUČEŠĆE

Nedeljko Grbović Grba, koji je priznao da je ispalio smrtonosne hice u Savkovića, juče je izjavio saučešće njegovom ocu Predragu.

Žao mi je, nisam želeo da dođe do ovoga. Uvek smo bili u dobrim odnosima, pitajte i druge - rekao je Grbović, koji je ranije ispričao da je Savković često pravio nered u klubu i da je potezao pištolj.

(Telegraf.rs/Kurir)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todoric

    4. septembar 2019 | 11:19

    40 god robije za ovog monstruma je malo, ubio coveku dete pa mu sad izjavljuje saucesce dok se sudjenja odlazu. Gde mi zivimo, ovo je strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA