U blizini mesta gde su danas pronađena 4 leša dogodio se jeziv masakr. Nikola je tada ubio 9 ljudi

 
 ≫ 
  • 10

Nikola Radosavljević je 27. jula 2007. godine u Jabukovcu, iz "čista mira" ubio devet osoba, a teško ranio dve osobe

Nedaleko od zaseoka gde su danas pronađena četiri leša, pre 12 godina prilikom dvadesetominutnog pucanja po selu, Nikola Radosavljević je ispalio tačno 12 hitaca. Svaki metak je pogodio po jednu osobu, jedno dete, tri žene i petoricu muškaraca.

"Dobar i smiren čovek", tako su meštani sela Jabukovac okarakterisali tridesetdevetogodišnjeg Nikolu Radosavljevića, koji je pre 12 godina izvršio masakr u svom rodnom mestu.

On je 27. jula 2007. godine u Jabukovcu, iz "čista mira" ubio devet osoba, a teško ranio dve osobe. Uglavnom komšije. Šest jabukovačkih porodica izgubile su toga dana svoje voljene, a Nikola Radosavljević je dobio status najmasovnijeg "bezrazložnog" ubice u novijoj istoriji Srbije.

Masakr u Jabukovcu Ubica Nikola Radosavljević, Printskrin/Youtube

Od kuće Radosavljevića jedna za drugom nižu se ploče sa imenima žrtava, redom kako su padale: Draginja (55) i njen suprug Branislav Borongić (57), Dragan Đorđević (22), njegov otac Veljko (58) i baka Marina (78), Branislav Badejević (31), Srđan Badžikić (15), Jelica Banković (37) i Anika Čogić (62).

Sve žrtve su bile osobe koje su se slučajno našle u njegovoj blizini.

Najstarija žrtva bila je sedamdesetogodišnja Marina Barbucić, a najmlađa petnaestogodišnji Srđan Badžikić.

Nikola Radosavljević, ubica, Ubica Radosavljević, Foto: MUP

Radosavljević je najpre brutalno pretukao svoju suprugu, polomio joj nos i vilicu, a zatim pokušao samoubistvo davljenjem u bunaru. U tome ga je sprečio i iz bunara izvukao komšija Dragoslav Badžikić, čiju je majku Jovanku Nikola kasnije "iz čista mira" ubio. Ubica je zatim uzeo očevu lovačku pušku, komšiju oterao pod pretnjom da će ga ubiti, a onda krenuo zemljanim putem koji vodi od njegove kuće do asfaltiranog dela Ulice albanske spomenice.

Sve žrtve su u trenutku pucanja bile u uspravnom položaju. Radosavljević je, prema rečima jednog od specijalaca koji su učestvovali u akciji hapšenja, poštedeo jednu ženu koja je legla preko svog deteta, kao i staricu koja je pala.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    9. avgust 2019 | 16:42

    MIRAN KRAJ I FIN NEKI NAROD

  • 1111

    9. avgust 2019 | 17:25

    Pa nije bezrazlozno. Komshiju oterao i nije ga ubio. Nije ubio ni zenu koja je legla preko deteta. Po meni je on ubijao ciljno. Ja kazem da niko nikog nije ubio niti zbog zemlje niti para niti pak zbog necheg drugog. Ubistva se pretezno deshavaju zbog ljute rechi.

  • Au

    9. avgust 2019 | 16:48

    Samo vracaju i ubijaju se! Tesko onom ko se time bavi,sve mu se u kucu vrati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA