Zašto mene Bog nije uzeo: Potresne reči ćerke supružnika koji su poginuli na traktoru kod Kruševca

 
 ≫ 
  • 1

Lidija Gavrilović (49) zadobila je povrede kičme i ruku

Supružnici Radica (70) i Dragan Gavrilović (69) stradali su u ponedeljak u nesreći u Vratarama, mestu kod Kruševca, nakon što su pali sa traktora, a njihova ćerka Lidija (49) koja je bila sa njima, uspela je da iskoči i tako se spasla.

Kako meštani Vratara pričaju za Novosti, sirota ćerka Lidija pokušavala je da oživi oca, trljala ga je po grudima, izvukla mu je jezik, dok je za majku odmah znala da nije živa.

- Pozvao me je prijatelj i rekao da su Dragan i Radica poginuli na Pešinom brdu dok su prevozili seno. Zatekao sam užasnu sliku. Čovek je ležao bliže obali, sa leve strane, a žena je bila ispod prikolice. Sve je bilo prevrnuto - svedoči meštanin Momčilo Milovanović.

Lidija je u nesreći zadobila povrede leđa i obe ruke. Prema rečima komšija i prijatelja koji su u ponedeljak došli da im pomognu, Gavrilovićima nije bilo spasa.

- Zašto mene Bog nije uzeo, a ne njih - ponavljala je Lidija koja je odmah nakon što joj je ukazana medicinska pomoć u Hitnoj službi želela da se vrati kući.

- Ne znam šta ću i kako ću sada - kukala je ćerka nesrećnih supružnika.

Draganov brat po majci Novica Matić, ugostitelj iz Prokuplja, rekao je da još ne znaju šta se tačno dogodilo.

- Možda će sve da bude jasnije kada stignu rezultati obdukcije - kratko je rekao brat.

Jedan od prvih komšija Desimir Gligorijević uverava da je pokojni Dragan bio vešt i iskusan vozač, koji je tim putem prošao ko zna koliko puta. Ne ume da objasni šta je moglo da uzrokuje prevrtanje traktora. Mnogi u Vratarima pretpostavljaju da je neki Draganov zdravstveni problem mogao da prouzrokuje eventualni gubitak kontrole nad traktorom.

Kažu da je imao problema sa srcem, da je umeo da se požali na zdravlje i meštani ne isključuju mogućnost da je neposredno pre nesreće, Dragan doživeo infarkt.

- Tu su ostale makaze, ključ, neki pribor, sve je to verovatno poispadalo po prevrtanju vozila - veruje Desimir Gligorijević.

Sahrana će se održati u utorak na lokalnom groblju. Komšije su prve pomogle povređenoj ćerci, koja je posle smrti roditelja ostala sama u porodičnoj kući.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    30. jul 2019 | 08:30

    Pametnjakovići. Na žalost nisu ni prvi ni poslednji. Traktor je samo za jednog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA