Mirno su šetale gradom, a onda je pukao grom: 3 godine od strašne smrti Anđele (15) i Ivane (15)

 
  • 9

Porodice Bačević i Ivanović, ujedinjene u bolu, ponovo će danas, 25. jula zapaliti sveće i položiti venac na grobove devojčica

Pre 3 godine, tog 25. jula 2016. godine, Anđela Bačević (15) i Ivana Ivanović (15) krenule su u šetnju, bezbrižno provodeći raspust.

U Aleksandrovac su došle iz Švajcarske, gde su godinama živele s porodicama. Njihove devojačke planove za budućnost prekinuo je udar groma, tačno u 17.50, u Kruševačkoj ulici u centru grada.

Anđelin život ugasio se odmah, a za Ivanin su se borili lekari u Kruševcu. Nakon 3 sata, proglasili su smrt. Mnogobrojni svedoci ispričali su za "Novosti" da u trenutku njihove pogibije na Aleksandrovac nije pala ni kap kiše.

Tri godine kasnije, porodice Bačević i Ivanović, ujedinjene u bolu, ponovo će danas, 25. jula zapaliti sveće i položiti venac na grobove devojčica. Anđela je sahranjena na Stanjevačkom groblju, a Ivana u mestu Rudenice kod Aleksandrovca.

- Mnogo su nam posle tragedije pomogli prijatelji, članovi porodice, naš sin i ćerka, koju smo dobili nakon što smo izgubili Anđelu - ispričali su roditelji Jelena i Milan Bačević.

I porodica Ivanović je nastavila dalje, ali se sa tragedijom nikada nije pomirila. Ivanin otac Bojan Ivanović posvedočio je da svakog dana pomisli na dete kojeg više nema. Supruga Mirjana i Ivanine sestre Andrea, Anđela i Aleksandra žive sa dubokim bolom u duši.

Anđela Baćević, Ivana Ivanović Anđela i Ivana, Foto: Facebook/Kud Sveti Sava Zug

Na mestu tragedije u Kruševačkoj ulici, godinu dana je posle tragedije stajala tabla sa mnogobrojnim porukama podrške, tužnim stihovima i cvećem. U međuvremenu, podignuto je obeležje u znaku cveta, simbol prekinutog detinjstva. Na njemu još uvek stoje fotografije devojčica. Župljani pored njih pale sveće.

- Anđela i Ivana su bile različitog temperamenta i tako su se dopunjavale: Anđela je bila otresita i bučna, a Ivana tiha i povučena, i obe odlične učenice srednjih škola, aktivne i van škole - pričaju u porodicama nastradalih drugarica.

Devojčice su igrale folklor i bile ponosne na srpsko poreklo i tradiciju.

U kulturno-umetničkom društvu nikada ih nisu zaboravili. Jedno vreme su nastupali noseći uramljene fotografije svojih drugarica, napravili su video-materijal o njima, otštampali majice sa njihovim likom... Redovno su obeležavali sve pomene i njihove rođendane.

"Anđela je poletela prva, bezgrešnu, anđeli je hteli. Ivana je sustigla u letu. Anđeli su i nju želeli" glasi deo potresne pesme koju je autorka Silvana Perić napisala ganuta tragedijom u Aleksandrovcu.

Cela pesma "Zaspala su dva anđela" ispisana je na spomen-obeležju cveta u Kruševačkoj ulici, gde je grom prekinuo Anđelinu i Ivaninu mladost.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Video: Obišli smo perone stare autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. jul 2019 | 14:59

    Tragično, zar je moguće da grom udara i u sred grada, gde ima mnogo gromobrana?

  • Pavle

    25. jul 2019 | 08:54

    Da mi bog oprosti al ovo je i previse smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA