Jedan putnik poginuo, dvojica teško povređena: Auto sleteo u jarak zbog pucanja gume?

 
  • 2

Po nezvaničnim inforacijama poginuli, koji je sedeo na zadnjem sedištu, nije bio vezan pojasem, dok druga dva putnika jesu

Putnik A.Š. (52) iz Taskovića kod Gadžinog Hana poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći na delu auto-puta od Niša ka Leskovcu, u visini niškog naselja Novo Selo, kada je, u subotu uveče oko 20.45 časova, automobil “sitroen C5” u kojem se nalazio, sleteo sa kolovoza i prevrnuo se.

Teške povrede opasne po život u ovoj nesreći zadobili su D.N. (30) iz Kuršumlije, koji je, kako se pretpostavlja, vozio automobil, i N.M. (31) iz Aleksinca, koji se nalazio na mestu suvozača.

Oni su hitno transportovani u Klinički centar u Nišu gde su hospitalizovani a njihovo stanje je takvo da su trenutno još uvek životno ugroženi. Prema nezvaničnim informacijama, A.Š. koji je sedeo na zadnjem sedištu vozila, nije bio vezan pojasem, dok su vozač D.N. i suvozač N.M. imali pojaseve u momentu nesreće.

Saobracajna nesreća NIŠ Jedan poginuo, dvojica povređena Foto: Telegraf

Niška policija po nalogu nadležnog tužilaštva obavila je uviđaj i radi na utvrđivanju uzroka nesreće. Prema nezvaničnim saznanjima ne isključuje se mogućnost da je automobil sleteo sa puta jer je u toku vožnje došlo do pucanja jedne od guma, posle čega je vozač izgubio kontrolu nad autom.

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković kaže da je D.N. primljen sa traumatskim i hemoragijskim šokom, i krvarenjem u abdomenu.

-Pacijent je imao krvarenje u obema nadbubrežnim žlezdama koje je hirurški sanirano, povredu mozga sa krvarenjem u mozgu, delimično iščašenjenje prvog i drugog vratnog pršljena, nagnječenje pluća i jetre, prelom kosti karlice, leve ključne kosti, trostruki prelom leve ramene kosti, prelom sedmog rebra sa leve strane. On je smešten u jedinicu intenzivnog lečenja Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju-  navodi prof. dr Janković.

Saobracajna nesreća NIŠ Teška saobraćajna nesreća kod Niša Foto: Telegraf

U KC Niš je konstatovano da teško povređeni suvozač N.M. ima hematom i otok mozga, prelom nosnih kostiju, nagnječenje pluća, prelom sedmog i osmog rebra sa leve strane. Prema Jankovićevim rečima, posle snimanja na skeneru utvrđeno je da nema indikacija za hirurškim lečenjem.

-Pacijent je smešten na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju gde se njegovo stanje prati neprekidno. Na nakon dva časa ponovljen skner koji je konstatovano povećanje hematoma i veliki otok mozga - objašnjava prof. dr Janković.

(D.K.)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gume

    7. jul 2019 | 17:04

    Ljudi, temperatura asfalta je velika, i ako nemate adekvatne gume, makar ne jurite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA