Beba Maša je umrla od gladi, a Tužilaštvo u Zaječaru za roditelje traži kaznu od godinu i po dana zatvora!

 
 ≫ 
  • 6

Par ima još dvoje maloletne dece koja su, nakon tragične smrti Maše, smeštena u hraniteljske porodice

Smrt od gladi tromesečne devojčice Maše bila je vest koja je krajem februara prošle godine potresla Srbiju. Sada je Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru zatražilo da se roditeljima Maše, vanbračnim supružnicima Darku Đorđeviću (34) i Milice Janković (29) iz Knjaževca, izrekne kazna od po 1,5 godine zatvora.

Ovaj nevenčani bračni par ima još dvoje maloletne dece koja su, nakon tragične smrti Maše, oduzeti od roditelja i smešteni u hraniteljske porodice.

Knjaževac, beba, glad, optužnica Majka Milica Janković, Foto: Privatna arhiva

- Sve dok nije završena obdukcija smatralo se da je beba preminula od hladnoće. Međutim, obdukcija je pokazala da je malena Maša preminula od gladi. Mi smo Osnovnom sudu u Knjaževcu podneli optužni predlog kojim se Đorđeviću i Jankovićevoj na teret stavlja kršenje porodičnih obaveza u saizvršilaštvu –izjavio je Slaviša Dimitrijević, javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Zaječaru.

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, zbog sumnje da su propustili nadzor nad tom porodicom, vodi i dokazni postupak protiv odgovornih lica u Zdravstvenom centru Knjaževac. Naime, postoji mogućnost da su odgovorni medicinski radnici imali propuste u nadzor nad tom porodicom.

VIDEO: Ko je Slavica Glišić, najveća srpska čedomorka?

(Z.A.)

Video: Dunav se izlio i potopio kej: Snimci poplavljene Budimpešte

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С.

    7. jun 2019 | 13:28

    ЗАШТО ОДУЗИМАТЕ ДЕЦУ РОДИТЕЉИМА?. ЗАШТО? ЗАШТО? ЗАШТО СИРОМАШНИМ ПАРОВИМА КОЈА БОГУ ХВАЛА МОГУ ДА ИМАЈУ ДЕЦУ,. ДРЖАВА. НЕ ДАЈЕ НОВАЦ, ТАЈ КОЈИ ДАЈЕ. ХРАНИТЕЉИМА?. . ЈЕЛ, ТО НАМЕРНО, РАДЕ?ПА ЗАР НИЈЕ ХУМАНО ДАТИ РОДИТЕЉИМА ПОМОЋ, НЕГО УЗИМАТИ ДЕЦУ И ОПЕТ ДАВАТИ НОВАЦ, КО. ЗНА КОМЕ?. А СВЕ СЕ КАО РАДИ У ИНТЕРЕСУ ДЕЦЕ. ТО НИЈЕ У ИНТЕРЕСУ ДЕЦЕ.. ЊИМА СУ ЊИХОВИ РОДИТЕЉИ Н А Ј Д Р А Ж И.

  • dragana

    7. jun 2019 | 16:38

    Citam komentare i cudim se gluposti. Nesposobnim roditeljima dati pare nije resenje problema! Nije nemastina jedini razlog zasto se deca izmestaju iz bioloske porodice. Nije majka svaka koja rodi! Pobogu koristite internet kad vam je bog dao i malo istrazite

  • Macamaca

    8. jun 2019 | 12:24

    Pa možda se ti roditelji drogiraju, možda su alkoholičari. Ako je dete umrlo od gladi znači da je zanemarena. Ne znamo pozadinu priče, možda je za ovo dvoje dece spas hraniteljska porodica. Problem i jeste što su socijalne službe zakazale, što su one zanemarile ovu porodicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA