Detalji pucnjave u Nišu: Selfi sa pištoljem zamalo mladića (19) oterao u grob (FOTO)

 
 ≫ 
  • 3

Oružje je u vlasništvu oca, penzionisanog pripadnika žandarmerije u čijem se stanu i dogodila nesreća

Nišlija M.P. (19) ranjen je danas popopodne u stanu svog druga (17) u ulici Stanoja Bunuševca 117, kada je hteo da napravi selfi sa oružjem, pokazuju prvi rezultati istrage pucnjave do koje je došlo na trećem spratu stambene zgrade.

Kako saznajemo, mladići su se igrali pištoljem, koji je vlasništvo oca maloletnika, penzionisanog žandarma, a oružje je opalilo kada ga je M.P. hteo da uzme u ruke kako bi se sa njim slikao.

Zgrada u kojoj je došlo do nesreće Foto: Telegraf

- M.P. je došao u posetu drugu koji je odlučio da mu se pohvali očevim pištoljem. Sedamnaestogodišnjak je izvadio oružje iz kutije, a M.P. mu je rekao da hoće da se sa njim slika pa je pištolj uhvatio za cev. Kako je oružje bilo repetirano, došlo je do opaljenja. Metak je mladića pogodio u levi slabinski deo, nanevši mu povrede tankog i debelog creva, ali na sreću zrno nije oštetilo vitalne organe zbog čega je u bolnicu stigao svestan. Takođe, s obzirom na to da je zrno promašilo jetru i slezinu, nije iskrvario do bolnice – kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Nema nikakve sumnje da se radi o nehatnom ranjavanju, s obzirom na to da je sa ranjenim mladićem i maloletnikom u stanu bio još jedan momak koji je potvrdio da je pištolj opalio slučajno. Osim toga, M.P. i 17-godišnjak su najbolji drugovi, te nema nikakve sumnje da je pištolj namerno upotrebljen.

Mladić je hitno operisan u Kliničkom centru i, kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove, njegove povrede su okarakterisane kao teške, ali je stanje nakon operacije zadovoljavajuće.

- Operacija je upravo završena i pacijent je prebačen na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju. Operacija je dobro prošla, povrede su sanirane i on trenutno nije neposredno životno ugrožen. Njegovo stanje se neprestano budno prati – saopštio je niški Klinički centar.

D.K.

Video: Odbrana Srba uhapšenih nakon sukoba u Banjskoj uložiće žalbu na optužnicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NI

    23. februar 2019 | 21:37

    Vlasnik oružja je dobro znao postupak za čuvanje oružja i dostupnost drugima,kao policajac je trebao da postupi ali ne vredi jer disciplina nije vrlina ljudi.

  • Kraisnikkraisnik

    24. februar 2019 | 10:54

    Policajac pa metak u cevi i tomije neka zandamerija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA