Otkriveno ko je sedeo u Beču za stolom kada je ubijen Vladimir Roganović i ranjen Vilotijević: Lažni Danijel je ustvari Gidra sa Medaka

 
  • 2

Zasad se samo nagađa Gidrina uloga u krvavom događaju

Izvesni Gidra sa Medaka, odnosno beogradskog naselja Medaković je treći čovek za stolom iz restorana u Beču, koji je bio na ručku sa Vladimirom Roganovićem i Stefanom Vilotijevićem. Samo neki minut kasnije 21. decembra, oko 14.30, Roganović je ubijen, a Vilotijević teško ranjen hicima u glavu.

Pomenuti Gidra je srpski državljanin i iz Beograda je. On je neposredno posle zločina ispitan i pušten. Sutradan bečka policija ga je ipak uhapsila zbog, kako su tamošnji mediji preneli, nelogičnosti u izjavi.

Kod njega je pronađen hrvatski pasoš na ime Danijel Milićević, ali je bečka policija u saradnji sa srpskom ubrzo došla do identiteta. Utvrđeno je da je "putovnica" originalna, ali da su podaci lažni. Na osnovu otisaka prstiju on je ubrzo identifikovan.

Vladimir Roganović Foto: Facebook/Vladimir Roganovic

Zasad se samo nagađa Gidrina uloga u krvavom događaju. Iz Novog Sada, odakle je inače Mali Kićun, kako po ocu zovu Stefana Vilotijevića, stižu informacije da je "Gidra njihov čovek" i da ih "nije namestio".

- Sa druge strane, međutim, austrijska policija istražuje i da li je Gidra bio "tiper" odnosno da je ubicama "na tacni" dao Roganovića i Vilotijevića - navodi sagovornik.

Zasad se samo nagađa Gidrina uloga u krvavom događaju. Iz Novog Sada, odakle je inače Mali Kićun, kako po ocu zovu Stefana Vilotijevića, stižu informacije da je "Gidra njihov čovek" i da ih "nije namestio" Foto: Tanjug/AP

Izvesno je da je Roganović bio meta, dok je u Vilotijevića pucano kao svedoka. Malog Kićuna sada čuva policija, i zbog opasnosti da bi egzekutori mogli da ga dokrajče, ali i zbog poternice koju je za njim raspisala srpska policija.

Inače, Roganović, rodom iz Herceg Novog, onzačavan je kao osoba bliska kavčanima iz Kotora. Od njega se u čitolji oprostio Radoje Zvicer, koga bezbednosne sližbe navode kao jednog od vođa ovog klana. Sumnja se da je Roganovićevu likvidaciju organizovao suparnički, škaljarski klan.

VIDEO: Hapšenje vođe kavačkog klana u Češkoj

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    29. decembar 2018 | 22:46

    Ne treba policija da se miješa. Neka ih puste da se svi međusobno poubijaju.

  • Mila

    29. decembar 2018 | 21:13

    Nismo znali da nam u komsiliku u Medaku zivi krimos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA