Tragičan epilog potrage za Cvetom (64): Posle sedam dana Šapčanka pronađena mrtva u njivi, telo poslato na obdukciju

 
 ≫ 
  • 0

- Pronašli su je u snegu, kao da spava odmah pored puta - kaže sestra Ivanka

Cveta Janković (64) iz Šapca čiji nestanak je prijavljen u prošlu nedelju, pronađena je mrtva jutros u selu Maovi. Beživotno telo nesrećne žene za kojom su policija, rodbina i komšije tragale sedam dana, pronađeno je u njivi ovog sela, nedaleko od Šapca.

Potraga sa Cvetom Janković (64), penzionisanom medicinskom sestrom iz Šapca, koja je nestala prošle subote, okončana je tragično. Njeno beživotno telo pronašli su policajci danas prepodne u snegu u jednoj njivi u selu Maovi, udaljenom oko devet kilometara od grada.

Inspektori šabačkog MUP-a su porodici saopštili da na telu nema tragova naselja, ali će obdukcijom biti utvrđene okolnosti i vreme kada je preminula. Sestra Ivanka i ćerka Jelena, koje su bile na indetifikaciji pretpostavljaju da je Cveta krenula kod rođaka u Slepčević i da se izgubila u njivama i zabranima.

- Pronašli su je u snegu, kao da spava odmah pored puta - kaže sestra Ivanka. Nestanak nesrećne žene policiji su u sredu prijavile njene rođene sestre, nakon što se od subote nije pojavljivala niti javljala na telefon i kada su u stanu u kojem je živela na stolu pronašli sva lična dokumenta koja je ostavila.

Cveta Janković, Printskrin: nestalisrbija.rs

Cvetu su poslednje videle njena rođena sestra Ivanka i sestričina Jelena, kod kojih je bila prošle subote od jedan do tri popodne. Sestra Ivanka je za Telegraf.rs ranije izjavila da ništa sumnjivo nije primetila u Cvetinom ponašanju, osim što je bila raspoloženija nego što je inače bila.

- Rekla je da ide do stana da se presvuče, pa je nameravala da poseti staru prijateljicu. Ispratili smo je ne sluteći da je poslednji put vidimo. Bila je veoma raspoložena i nismo ni pomišljali da će se nešto ovako desiti. Cveta jeste bila depresivna nakon operacije karcinoma od pre deset godina, ali je redovno išla na kontrole, bila je na terapiji i koristila je antidepresive - kaže sestra Ivanka.

Od srede je za Cvetom tragala šabačka policija i brojni rođaci. Tražili su je u crkvama i manastirima u okolini, u bolnici, zatvoru, ali niko nije potvrdio da je Cvetu video. Juče je, kako smo objavili, na telefon sestre Ivanke stigla poruka mobilnog opertera da je Cvetin telefon ponovo dostupan. Uporno je zvala, telefon je zvonio do kraja ali se niko nije javljao.

Policija je telefon locirala u prigradskom naselju Jevremovac, a telo nesrećne žene jutros je pronađeno svega par kilometara dalje. Cveta će biti sahranjena sutra u rodnom selu Kostajnik, kod Krupnja.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane

(D. Grujić)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA