Legija ostaje još dve godine u samici najčuvanijeg srpskog zatvora

 
  • 12

Ovo rešenje donosi se na osnovu činjenica i dokaza iz izveštaja Posebnog odeljenja, policije i službi bezbednosti, kao i mišljenja javnog tužioca

Rešenjem predsednika Višeg suda u Beogradu Milorad Ulemek Legija (50), osuđen za ubistvo premijera Zoran Đinđića, ostaće još dve godine u samici najčuvanijeg zatvora u Srbiji - sedmog paviljona KPZ Požarevac.

Legija ne žali za Đinđićem: Šešelj posetio Ulemeka u Zabeli, ovaj ga ovlastio da pokrene reviziju presude protiv njega

- Prema odredbi ovog zakona, predsednik suda ispituje po službenoj dužnosti da li i dalje postoje razlozi za izdržavanje kazne zatvora u Posebnom odeljenju na svake dve godine od početka izdržavanja kazne, odnosno od poslednjeg rešenja kojim se produžava izdržavanje kazne u Posebnom odeljenju. Rešenje da se osuđenom produžava izdržavanje kazne u Posebnom odeljenju, donosi se na osnovu činjenica i dokaza iz izveštaja Posebnog odeljenja, policije i službi bezbednosti, kao i mišljenja javnog tužioca - saopštila je Bojana Stanković, portparol Višeg suda u Beogradu.

Protiv ovog rešenja predsednika suda, osuđeni može izjaviti žalbu u roku od tri dana od dana dostavljanja rešenja. Žalba se podnosi predsedniku Apelacionog suda, preko predsednika suda i ne odlaže izvršenje rešenja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA