Sedamnaestogodišnjak sa Kosova poginuo na poslu, radio na mašini za stiropor

 
  • 0

U kompaniji SatStyro, gde je tinejdžer preminuo, odbili su da govore o tome kakve je poslove ovaj mladić obavljao

Jedan sedamnaestogodišnjak izgubio je život na radnom mestu u fabrici stiropora u selu Mušnikovu kod Prizrena, izveštava Klan Kosova, prenosi KoSSev.

Ovaj snimak mnogi nisu uspeli da odgledaju do kraja: Maloletnik se iživljava nad mačkom dok njegovi drugari umiru od smeha (VIDEO)

Hazir Beriša, portparol policije u regionu Prizrena, rekao je da zbog ovog slučaja još niko nije uhapšen. Klan Kosova je kontaktirao kompaniju, ali nisu želeli da govore o ovom slučaju.

Nije poznato da li je 17-godišnjak iz sela Ljubiže u ovoj fabrici imao ugovor o radu.

Prema članu 7. stav 2. Zakona o radu na Kosovu: "Radni odnos može da se zasnuje za lica uzrasta od petnaest (15) do osamnaest (18) godina, a koja mogu da se angažuju za lake posle koji ne predstavljaju rizik za njihovo zdravlje ili razvoj i ako taj rad nije zabranjen bilo kojim zakonom ili podzakonskim aktom".

U kompaniji SatStyro, gde je 17-godišnjak preminuo, odbili su da govore o tome kakve je poslove ovaj mladić obavljao, prenosi Klan Kosova.

Međutim, kako saznaje ova televizija, mladić je nastradao tokom rada sa mašinom za stiropor "što je dovelo do smrtnih povreda".

VIDEO: Kamion bez vozača išao 60 metara u rikverc

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA